A Pedagógusi Kar elnöke szerint oltani kell a pedagógusokat

2021. március 16. – 13:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Pedagógus Kar az oltási sorrend meghirdetésének nyilvánosságra jutásakor azonnal a köznevelési államtitkárhoz fordult, mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Népszavának.

A levélben azt kérték, hogy az egészségügyi és szociális szféra után a pedagógusok következzenek az oltási sorrendben, mert csak ebben az esetben tudnak a köznevelési intézmények biztonságosan működni.

Horváth Péter arról is beszélt, hogy a járvány szempontjából most felkészültebbek az iskolák, a tavaly tavaszi időszak tapasztalatai sokat segíthetnek. Egységesebb lett az oktatáshoz szükséges platformok használata, sokkal felkészültebbek a pedagógusok, akár az idő beosztásában, akár a kiadható tananyag mennyiségében.

Ugyanakkor nyilván ebben a helyzetben nem lehet mindazt elvégezni, amit a megszokott körülmények között adni tudunk a tanítványainknak – tette hozzá.

Mint arról beszámoltunk, a Pedagógusok Szakszervezete is nyílt levelet intézett Kásler Miklós Emmi-miniszterhez és Palkovics Lászlóhoz, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszterhez. A levélben „egyértelmű és határozott, azonnali választ” várnak arra a kérdésre, hogy „az óvodák-általános iskolák zárása idején, március végéig, illetve a tavaszi szünet végéig beoltják-e a pedagógusok, oktatók, oktatásban dolgozók közül azokat, akik ezt igénylik”.

Kormány: Nem

Továbbra sincs tervben, hogy a pedagógusok és más oktatási dolgozók külön csoportként elsőbbséget élvezzenek az oltási rendben – ez derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Népszavának küldött tájékoztatásából.

A jelenlegi tervek szerint írásbeli és szóbeli vizsga is lesz az idei érettségin, azonban az érettségiztető tanárok nem kapnak soron kívül oltást – tudta meg pénteken az ATV.

Március elejéig a 195 ezer hazai pedagógusból hatezren kapták meg a védőoltást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!