71 százalékkal visszaesett Rákay Philipék Petőfi-filmjének nézettsége a második hétvégére

2024. március 27. – 12:16

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint hetvenötezren nézték meg a magyar mozikban a Lóth Balázshoz és Rákay Philiphez köthető Most vagy soha! c. történelmi kalandfilmet, csakhogy a sikeres kezdés hamar alábbhagyott: a második hétvégére ez a szám jelentősen, 71,2 százalékkal visszaesett, akkor már csak 21 755-en ültek be rá a mozikba – írta meg a Filmhu és a 24.hu.

A Filmhu felveti, hogy a következő hetekben érdekes lesz összehasonlítani a Petőfi-film nézettségét a Kincsemével, hiszen mindkettő rekord költségvetésből készült, „mindkettő a 19. századi magyar történelmet felelevenítő történelmi kalandfilm, ráadásul egyaránt a március 15-i ünnepi időszakra időzítették a premierjüket.”

A Kincsem nézőszáma a bemutatás után egyébként nem zuhant akkorát, mint a Most vagy soha! esetében, ott csak 29 százalékkal estek vissza a nézettségi adatok. Rákerestek arra is, hogy hogyan szerepelt a most már háromszázezer néző fölött teljesítő Semmelweis a második hétvégén: itt 2 százalékkal csökkent az eladott jegyek száma a nyitóhétvégéhez képest.

A másdik hétvégére 70 százaléknál nagyobbat bukó filmek külön kategóriát képeznek, a mozifilmekkel foglalkozó Box Office Mojo-n. A listát az Ütközés vezeti 88,5 százalékos visszaeséssel. A maga 71,2 százalékos csökkenésével a Ben Affleck főszereplésével készült A visszaút c. filmmel egy szinten helyezkedik el a kb. hatmiliárd forintból készült Most vagy soha!, amit a premier óta százezernél is többen néztek meg. A film kritikáját ide kattintva olvashatják.

Frissítés 2024.03.27. 12:32-kor: Cikkünk korábbi változatában Herendi Gáborhoz kötöttük a filmet, ám ő nem a Most vagy soha!, hanem a Kincsem rendezője volt. A tévesztésért elnézést kérünk!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!