A premier óta több mint 100 ezren látták a Most vagy sohá!-t

2024. március 23. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

A március 14-i premier óta több mint 100 ezren nézték meg a Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet, a Most vagy sohá!-t, írják szombati közleményükben a film producerei és a Forum Hungary. A bemutatót követő hétvégén 75 ezren látták a 6 milliárdból készült filmet.

Rákay Philip szerint ebben még nincsenek benne a határon túli vetítések nézőszámai, amit további körülbelül 20 ezer nézőt jelent. „Ez hatalmas siker, szinte hihetetlen szám, ami minden pillanatban növekszik” – mondta.

A közleményben kitért a filmet ért „nemtelen támadásokra” is: „Hálásan köszönöm a nézők szeretetét, akik nemcsak a filmünknek és Petőfinek, hanem a közösség erejének is bizalmat szavaztak. Rendkívül jólesik, hogy a nemtelen támadások ellenére is ennyien kiállnak a filmünk mellett, ami a legtisztább alkotói szándékból született: fejet hajtani a hőseink előtt. A Most vagy soha! teljes csapata nevében: hálásan köszönöm!.”

A nemtelen támadások alatt például arra gondolhatott Rákay, hogy Hermann Róbert Széchenyi-díjas történész szóvá tette a Most vagy soha! történelmi hűségét. Rákay erre azzal reagált, hogy „a filmes nem történész, a történész pedig nem filmes”.

A Most vagy soha! kritikájában azt írtuk: a Most vagy soha! első feliratában azzal kecsegtet, hogy amit látunk, az, „ami történt” és „ami történhetett volna”, a kudarca pedig abból fakad, hogy nem ismeri fel: a kettő kizárja egymást. A kritikát ide kattintva olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!