A rakott kel megdicsőülése, és ami a kelkáposztából lehet

Megint egy alábecsült, kevésbé divatos zöldséget és a belőle készülő egyik ikonikus ételt igyekszünk népszerűsíteni. A rakott kelkáposzta egy karakteresebb változatban, és minden, ami még a maradék...

Ötödére csökkent ételhulladék és gombapörköltet faló gyerekek: nagy siker a svédasztalos menza

Sándorfalván nézte meg a DW stábja, hogy üzemel a gyakorlatban egy olyan menza, ahol a gyerekek maguknak szedhetnek.

Bezár Hosszú Katinka étterme

A Koool két évig sem húzta.

Színek kellenek a sonka, a kalács és a tojás mellé

Pink, zöld, zöldséges, leveles, friss krémek a húsvéti reggeli három alapeleme mellé. Nem nehezek, nem bonyolultak, és sokkal szebb, egészségesebb és kerekebb lesz velük a vasárnapi asztal.

Kardamomos tekercs: a legmenőbb péksüti házi verziója

Foszlós tészta, amelynek rétegei közé cukros-vajas-kardamomos krém sül. A legerősebb fegyvere ennek a szuperdivatos péksüteménynek az illata.

Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?

A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.

Nem az a bableves volt Jókai kedvence, amit róla neveztek el

Ráadásul nem is biztos, hogy olyan mély kötelék fűzte a babhoz, de akkor miért és ki nevezett el róla levest, és az hogyan készül?

Lehet menő gyorsétel a nokedliből?

Kipróbáltuk a kis kifőzdét, ami a nokedlit emelné menő pesti gyorsétellé szószokkal és választható feltétekkel. Hamburgerezők és pizzázók között végre itt a nokedliző!

Mi az a smash burger, amiért megbolondul Budapest?

Kígyózó sorok állnak egy burgerért, ami alig különbözik a száz másiktól. Hogyan készül a lapított húspogácsájú hamburger, és mire jó a Maillard-reakció?

Agyat enni nem is annyira bizarr dolog

Kevés, és egyre kevesebb belsőséget eszünk, de az agytól különösen viszolygunk. Agyat enni pedig nem bizarrabb egy lábnál, ráadásul finom és egészséges, és nem veszélyesebb bármi másnál.

Kövess minket Facebookon is!