Gattyánék újra Budapestre hozzák Ronaldinhót

2022. október 1. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap zárul a teqball – a Gattyán György által felfuttatott, pingpong-foci-hibrid sportág – európai versenysorozatának magyarországi állomása, amelynek a XVII. kerület nemrég átadott új sportcsarnoka, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont ad otthont. A esemény sztárvendége az aranylabdás világbajnok, 97-szeres brazil válogatott Ronaldinho lesz, aki közönségtalálkozón is részt vesz.

A csütörtök óta tartó budapesti verseny a jövő évi Európa Játékok négy versenyből álló kvalifikációs sorozatának az első állomása. 29 országból több mint 150 versenyző nevezett erre a fordulóra.

Ronaldinho a budapesti teqball-világbajnokság megnyitó sajtótájékoztatóján a Hungexpo G pavilonjában 2019. december 6-án – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Ronaldinho a budapesti teqball-világbajnokság megnyitó sajtótájékoztatóján a Hungexpo G pavilonjában 2019. december 6-án – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Egy ilyen rendezvényről természetesen a teqball nagy támogatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sem hiányozhat, ennek megfelelően Menczer Tamás államtitkár fog majd beszédet mondani vasárnap. Mellette Borsányi Gábor, a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) elnöke, a Teqball Csoport társalapítója is felszólal. Apró érdekesség, hogy Borsányi a Gattyán-párt, a Megoldás Mozgalom színeiben indult az április országgyűlési választáson.

Ronaldinho öt éve lett teqball nagykövete, azóta többször is ellátogatott Magyarországra, hogy népszerűsítse a sportágat. És néha Gattyán pártját is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!