Vadászgép váltotta a Mikulás szarvasát a Honvédelmi Minisztérium ünnepi plakátján

2021. december 8. – 06:26

Másolás

Vágólapra másolva

Szarvas helyett sokkal komolyabb vas került a Mikulás szánja elé a Honvédelmi Minisztérium ünnepi plakátján. Rudolfot egy vadászgép váltotta fel, amely nagy lendülettel repíti az égbe a Mikulást.

A Honvédelmi Minisztérium gépesített Mikulása egy Zsigmond téri plakáton – Fotó: Olvasónk, Attila
A Honvédelmi Minisztérium gépesített Mikulása egy Zsigmond téri plakáton – Fotó: Olvasónk, Attila

A gépesített Mikulás – akit valójában a 4. századi anatóliai Szent Miklósból és az északi, pogány eredetű, a büntetésektől sem visszariadó télapóból gyúrtak az évszázadok, addig, amíg kereskedelmi szempontból is jól hasznosítható, Rovaniemiben lakó, piros ruhás öregúr nem lett belőle – remélhetőleg így sokkal rövidebb idő alatt tette meg az ajándékok kézbesítéséhez szükséges utat, bár az ökológiai lábnyoma így bizonyosan nagyobb volt, mint ha maradt volna a hagyományos megoldásnál.

Ami a hagyományokat illeti, egyébként is vigyázni kell azzal, milyen kontextusba kerül a Milkulás. Legutóbb a norvág állami posta reklámja borította ki Kövér Lászlót. A házelnök a legocsmányabb kereszténygyalázásnak nevezte, hogy a kisfilmben a Mikulás egy férfiba lesz szerelmes. A film apropója az volt, hogy Norvégiában 50 éve dekriminalizálták a homoszexuális kapcsolatokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!