Leaszfaltozták a Lánchíd előtti csodaszép virágágyást

2021. június 8. – 23:53

frissítve

Leaszfaltozták a Lánchíd előtti csodaszép virágágyást
Invazív aszfaltfolt a Clark Ádám téren – Fotó: Lovas Gergő / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Rendben van, hogy felújítják a Lánchidat, de mit vétett a Clark Ádám téren a körforgalom szép és városképi virágágyása, hogy lebetonozták?”

– kérdezte felháborodott olvasónk. Száguldó fotóriporterünk a helyszínen termett, és valóban, egy nagy, fekete aszfaltkört örökített meg a virágágyás helyén.

Mivel a Lánchíd felújítását és a hídfők átépítését a fővárosi önkormányzat és cége, a BKK vezényli, tehát az egész Karácsony Gergely „bűne”, ezért megpróbáltunk arrafelé tapogatózni a választ keresve.

A megfejtést egy, a beruházásra rálátó forrásunk így írta le: az aszfaltkörben egy kicsinyített körforgalom lesz, ahol majd az autók közlekednek a lezárás után.

A BKK szakszerűbb előadásában pedig így szól a magyarázat: a Clark Ádám téri körforgalom eddigi, 20 méter sugarú középszigetét elbontják, helyette egy 8 méter belső és 14,5 méter külső sugarú, szűkített körforgalmat alakítanak ki. Az új körforgalom középpontját az eredetitől nyugati irányba, az Alagút felé tolják el.

Az átalakítás célja, hogy a Lánchíd június 16-ra tervezett teljes lezárásakor ne okozzon fennakadást a közúti forgalom elterelése. Amikor várhatóan 2022 decemberében visszaadják a hídpályát a forgalomnak, addigra a körforgalom visszaépítése is megtörténik, virágágyásostul.

Karácsony: Maradnak a virágok

Karácsony Gergely főpolgármester is reagált a közösségi oldalán a hírre. Mint írta:

„Sokan megijedtek, hogy eltűnik a virágágyás a Lánchíd előtt, itt szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy maradnak a virágok. Átmenetileg bevonjuk a területet a forgalomba, hogy enyhítsük az autósok kellemetlenségeit. A felújítási munkálatok végével, nemcsak a Lánchíd, hanem a virágyás is szebb lesz.”

Cikkünk eredetileg más címmel jelent meg, ezt később módosítottuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!