SZFE: Ki rántja előbb félre a kormányt, ez a kérdés

2020. október 14. – 20:18

frissítve

Miért állt be valaki az SZFE-blokádba? Hogy működnek az egyetem mindennapjai? Videóriport a Színház- és Filmművészeti Egyetem blokádjáról, másfél hónappal az egyetem elfoglalása után. Négy emberrel interjúztunk, akik kiálltak a kormánnyal szemben a saját egyetemükért: Szőke Abigél elsőéves prózai színész hallgatóval, Gálosi Dóra másodéves gyártásszervezővel, Novák Péter végzős rendezővel és Németh Gábor íróval, aki húsz éve az egyetem oktatója.

Ebben a cikkünkben részletesen beszámoltunk a NER elleni eddigi leglátványosabb csata történetéről, de egy részletes portréban bemutattuk Vidnyánszky Attilát is, akinek a neve végérvényesen összeforrt az SZFE átalakításának tervével.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass