Egy magyar kutatás részeként kipróbálhatja, ön mennyit tud a klímaváltozásról

2021. április 26. – 14:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

16 kérdéses anonim online kérdőíves kutatást indított a Pannon Egyetem április 22-én, a Föld napján. A kutatás egy hónapig tart, a felmérésben a válaszadók éghajlatváltozással kapcsolatos tudását és attitűdjét vizsgálják, írja az MTA oldala.

A kérdőívet bárki kitöltheti. A kutatási programot Gelencsér András akadémikus, levegőkémikus, a Pannon Egyetem rektora vezeti. Ahogy ő fogalmazott,

„nincs még egy olyan természeti jelenség, ami annyi érzelmet és vélelmet tud kelteni bennünk, mint a 21. század egyik legnagyobb kihívásának tekintett klímaváltozás”.

Hozzátette, az „idősebb generáció az iskolapadban még csak nem is hallott” a klímaváltozásról, miközben

„a médiából naponta ömlenek ránk a globális felmelegedésről, klímaváltozásról és annak következményeiről szóló hírek, e természeti jelenség igazi »médiacelebnek« számít, sőt a politika és a gazdaság döntéseit, ezáltal pedig mindennapi életünket is alapvetően meghatározza.”

A 16 kérdésből álló kvíz teszteli a válaszadók klímaváltozással kapcsolatos ismereteit, a további kérdések pedig a szubjektív érzéseket, a felelősségről és a cselekvés lehetőségeiről alkotott véleményüket vizsgálja.

A kvíz kb. 25 percet vesz igénybe, itt érhető el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!