Vitathatatlan magyar siker született a diákok legnevesebb vitaversenyén

2021. április 14. – 10:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték, írja az Eduline.hu.

Balázs Julianna a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium matematika, Törőcsik Lili a Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium természettudományi tagozatán tanul, emellett mindketten a tehetséggondozó programokat kínáló Milestone Institute diákjai.

Törőcsik Lili és Balázs Julianna – Fotó: Milestone Institute
Törőcsik Lili és Balázs Julianna – Fotó: Milestone Institute

Magyar csapat korábban még nem ért el ilyen jó eredményt. A versenyzőknek angolul, angol anyanyelvű diákokkal kellett közéleti, társadalmi, kulturális témákról vitázniuk.

A koronavírus-járvány miatt idén online szervezték a fordulókat, pedig a két magyar diák különleges helyszínen vitázhatott volna. A döntőt ugyanis hagyományosan a világ egyik legrégebbi vitatársasága, az 1823-ban alapított Oxford Union vitatermében tartják. A főként oxfordi hallgatókból és oktatókból álló debate society legendás vitaestjeire politikusokat, művészeket, sportolókat is meg szoktak hívni, több amerikai elnök – például Richard Nixon vagy Bill Clinton –, Winston Churchill, Margaret Thatcher, a dalai láma és Teréz anya is járt náluk.

De például 2017-ben Gyurcsány Ferenc, egy évvel később Szijjártó Péter is részt vett egy-egy vitaesten

– olvasható az Eduline cikkében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!