Mit jelent a kereszténységnek a test?

2020. november 30. – 15:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Test és lélek, vallás és testiség viszonyáról szól a CEU Határtalan tudás című sorozatának következő vitája. Stigmák, böjtölés, eszméletvesztő elragadtatás, misztikus terhesség – néhány a témák közül, amelyekről szó esik hétfőn 17 órától, kövesse élőben itt a Telexen!

Assisi Szent Ferenc leghíresebb csodája volt, hogy halála előtt két évvel egy látomás közben megjelentek a testén Krisztus keresztre feszítésének sebei, a stigmák. Az elmúlt nyolc évszázadban négy-ötszáz stigmatizált lépett fel a katolikus egyházban. Közben állandó vita tárgya, hogy testünk útitárs a spirituális úton, hátráltat vagy kiegészít. A stigmatizáció jelenségének vallástörténeti kontextusáról, test és lélek viszonyáról szól a Határtalan Tudás következő vitája – olvasható a CEU közleményében.

A vita résztvevői:

  • Klaniczay Gábor történész, a CEU Középkortudományi Tanszékének professzora,
  • Geréby György filozófus, a CEU Középkortudományi Tanszékének docense,
  • Perczel István vallástudós, a CEU Középkortudományi Tanszékének professzora,
  • Deák Hedvig Viktória teológus, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára, a Szent Domonkos Rendi Nővérek elöljárója.

A koronavírus-járvány miatt a Határtalan tudás is az internetre költözött, az eseményt az alábbi videón követhetik élőben hétfőn 17 órától. A vita után kérdéseket is fel lehet majd tenni a résztvevőknek.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!