Saját márkás, olcsó 5G-s telefonokkal robbanna be a piacra a Telekom

2022. szeptember 29. – 12:37

Másolás

Vágólapra másolva

Október 5-én saját márkás, a Google-lel közösen fejlesztett telefonok kerülnek ki a Telekom polcaira – jelentette be a vállalat csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Telekom a T Phone 5G és a T Phone Pro 5G készülékekről azt mondja, demokratizálni akarja a technológiához való hozzáférést, ezért a telefonok viszonylag olcsóbbak lesznek.

T Phone 5G – Fotó: Világi Máté / Telex
T Phone 5G – Fotó: Világi Máté / Telex

Az alapkészülék 90 200 forintos áron indul, a Pro pedig 107 800-assal. Emiatt nyilván nem érdemes csúcstelefonokra számtani, bár az alapvető elvárásokat úgy néz ki, mindkét telefon teljesíti.

A sima T Phone 6,52 hüvelykes HD kijelzőt kapott, ami alatt egy 5MP-s előlapi kamera lapul. A hátlapi kameraszigeten lesz egy 50MP-es főkamera és két darab 2MP-s segédkamera. A telefont egy MediaTek Dimensity 700-as rendszercsip hajtja, 4GB memóriával és 65 giga tárhellyel kapható majd, utóbbit 2TB-ig lehet bővíteni. A telefonba egy 4500 mAh-s aksi került, amit USB-C-s töltővel lehet tölteni.

NFC-t nem tud, de van benne arc- és ujjlenyomat-felismerő, és 12-es Androiddal érkezik, amit két évig lehet majd frissíteni. A mostanában kapható csúcskészülékeket lepipálva még 3,5mm-es jack bemenet is került a telefonba.

Az amúgy sem kicsi T Phone és a még nagyobb Pro egymás mellett – Fotó: Világi Máté / Telex
Az amúgy sem kicsi T Phone és a még nagyobb Pro egymás mellett – Fotó: Világi Máté / Telex

A Pro nagyon hasonló: az előlapi kamera 5 helyett 16 megapixeles, hátulra pedig került egy 5MP-es ultraszéles kamera. A Pro kijelzője 6,8 hüvelykes, ugyanazt a processzort kapta mint az alapmodell, 6GB memóriával és 128GB tárhellyel jön majd, amit szintén 2TB-ig lehet bővíteni. Nagyobb, 5000 mAh-s akkumulátort is kapott, és tud majd NFC-t. Mindkét telefon támogatja a 15W-os gyorstöltést, bár ehhez a dobozban nincs adapter, azt külön kell megvenni.

Az első három hónapban minden T Phone 5G, vagy T Phone Pro 5G vásárló 100GB
térítésmentes tárhelyet kap a Google One-on keresztül a felhőben, ami, ha nem mondják le, akkor havonta 690 forintba kerül később.

Azt a sajtótájékoztatón nem árulták el, hogy ki gyártja a telefont. Az amerikai T-Mobile viszont nemrég bejelentette a Revvl 6 5G-t és a Revvl 6 Pro 5G-t, amik kísértetiesen hasonlítanak a T Phone-okra. Ezeket a Wingtech nevű hongkongi céggel közösen fejlesztették, ami például a Samsung telefonjaiba is bedolgozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!