Egy magyar csapat nyerte el a legek legjobbja címet a világ legrangosabb dizájndíján

2022. szeptember 27. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar tervezésű és fejlesztésű okos edzőrendszerrel nyerte meg a Flying Objects dizájn stúdió csapata a dizájndíjak legjobbját, a Red Dotot. A Nort Complex okos edzőrendszerrel a stúdió a kiemelt kategóriát zsebelte be, a Best of the Best elismerést, amelyet mindössze a nevezések 1%-a kaphat meg.

A Nort Complex ötletgazdája, Német Roland maga is labdarúgó edző, aki a saját munkájának megkönnyítésén túl szeretett volna egy olyan eszközt, amely a játékosok pszichomotorikus, kommunikációs és kognitív képességeit is fejleszti. Az így megszületett Nort Complex egy vizuális jeleken alapuló rendszer lett, a Flying Objects készítette a dizájnt, a Cad-Terv pedig a mérnöki részét.

Fotó: Flying Objects
Fotó: Flying Objects

A Nort Complex a focipálya köré elhelyezett kijelzőkből áll (1-8 db), amelyeket egy egyszerűen használható, a rendszer agyaként szolgáló tablet applikáció irányít. A rendszer használható akár a legkisebbek edzésein és a legmagasabb, profi szinten is.

A kijelzők fejmagasságban találhatók, a játékosok tekintetével egy magasságban. A jelzések a játékosok figyelmét éberen tartják, segítik őket abban, hogy fókuszáltak és reaktívak legyenek.

Az eszköznél a Flying Objects nemcsak a fizikai megjelenést alakította ki, hanem az app megtervezésében és a tesztelésben is segítettek. A rendszer futballedzők, pszichológusok, mérnökök és designerek szoros kollaborációjában készült, több száz órányi tesztelés eredményeként. A rendszer 2021 ősze óta használható futball edzéseken is.

A komplex applikáció – Fotó: Flying Objects
A komplex applikáció – Fotó: Flying Objects

A Flying Objects 2015-ben egy falra rögzíthető kézhigiéniai szkennerrel, 2018-ban pedig egy összecsukható talicskával érdemelte ki a Red Dot díjat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!