402 millió dolláros pénzbüntetést kapott az Instagram, mert nem kezelte megfelelően kiskorú felhasználóinak adatait

2022. szeptember 6. – 15:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Instagramot és a Facebookot is szabályozó ír adatvédelmi hatóság rekordösszegű, 402 millió dolláros pénzbüntetést szabott ki az Instagramra, miután egy vizsgálatból az derült ki, hogy a népszerű közösségi platform mulasztott a felhasználó gyermekek adatainak kezelésével kapcsolatban – írja a CNN.

A vizsgálat még 2020-ban indult, és azokra a 13 és 17 év között kiskorú felhasználókra összpontosított, akiknek engedélyezték, hogy üzleti fiókokat működtessenek. Ez a fióktípus megkönnyítette a felhasználók telefonszámának és/vagy emailcímének közzétételét.

Az ír adatvédelmi hatóság szóvivője az üggyel kapcsolatban az nyilatkozta, hogy még előző hét pénteken hozták meg a végleges döntést a rekordösszegű bírság kiszabása mellett, és azt is hozzátette, hogy a határozat részleteit a jövő héten teszik közé.

Az Instagramot is működtető anyavállalat, a Meta szóvivője nyilatkozatában azt írta, hogy az Instagram fellebbezést tervez a bírság ellen. A nyilatkozatban a szóvivő arról is ír, hogy platform több mint egy évvel ezelőtt frissítette beállításait, és azóta új funkciókat adott ki a tizenévesek biztonsága és az adataik bizalmas kezelése érdekében.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!