Óriási robbanás rázta meg teszt közben a SpaceX rakétáját

2022. július 12. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

Helyi idő szerint hétfő késő délután, a Texas állambeli Boca Chicában teszt közben felrobbant és kigyulladt a Starship névre keresztelt rakéta hordozója – írja a Gizmodo.

A robbanás után az indítóállást lángok borították. A SpaceX tulajdonosa, Elon Musk is annyit írt Twitteren reakcióként az esetről történt videóra, hogy „ez nem jó.”

A Gizmodo nem tud arról, hogy bárki megsérült volna a robbanásban, amiről még nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta. A SpaceX jelenleg a texasi Starbase elnevezésű bázison teszteli a Super Heavy Booster 7 fantázianevű hordozórakétát, ami a Starship névre keresztelt rakétát fogja meghajtani.

A 9 méter átmérőjű, 5000 tonnás Starship (ami magában foglalja a Super Heavy Boostert és egy, szintén Starshipre keresztelt fokozatot) a maga 120 méteres magasságával a legnagyobb földi készítésű űrrakéta, ezzel tervezi a SpaceX megközelíteni a Holdat és Marsot is. Musk idén júliusban már azt tervezte, hogy föld körüli pályára állíthatja a Starshipet, de ez a robbanást látva nem valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!