Kétmilliárd dollárral száll be a Fortnite-metaverzumba a Sony és a Lego

2022. április 12. – 17:19

Másolás

Vágólapra másolva

Kétmilliárd dolláros befektetéssel száll be az Epic Gamesbe a Sony és a Kirkbi. Ha esetleg nem lenne kristálytiszta, hogy ez miért érdekes hír, és egyáltalán ki kicsoda a sztoriban:

  • Kétmilliárd dollár az kb. 700 milliárd forint, ha Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc közös kasszára költözne, abban lenne nagyjából ennyi
  • Az Epic Games az egyik legmenőbb videojáték-ipari cég, az iszonyúan népszerű Fortnite fejlesztője
  • A Kirkbi a dán Kirk Kristiansen családi holdingcége – ő pedig Ole Kirk Christiansen ukonája, aki anno a Lego-céget alapította – a Lego-birodalom 75%-os tulajdonosa
  • A Sony meg a Sony

A befektetés azért különösen érdekes, mert a célja deklaráltan az Epic metaverzum-építő terveinek finanszírozása. A metaverzum jelenleg a legnagyobb varázsszó a techvilágban, bár egészen pontosan senki nem tudja, hogy mit is takar, de sokan vannak meggyőződve róla, hogy ez a jövő, ez az az egyelőre képlékeny ötletként létező valami, amivé az internet fejlődni fog. Itt írtunk róla bővebben is.

A Fortnite, amellett, hogy egy nagyon népszerű lövöldözős online játék, talán a legközelebb van a metaverzum definíciójához: egy olyan online világ, ahol az emberek kismillió dolgot tudnak csinálni, és saját digitális gazdasága van.

Kövess minket Facebookon is!