A világ leggyorsabb gémer pécéjét építette meg a Sega, 100 km/órával megy

2021. december 30. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

Akik a kilencvenes években ismerkedtek meg a videojátékok és játékkonzolok világával, valószínűleg óriási nosztalgiával gondolnak a japán Sega nagy sikerű gépeire, a Genesisre, a Megadrive-ra, vagy a Dreamcastra (jó, ez utóbbi nem volt annyira sikeres). A cég már régóta nem gyárt hardvert, de a játékoktól azért nem távolodott el, egy csomó bestseller sorozatuk van, a Sonic the Hedgehogot például tuti mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát a filmváltozatból (és jövőre jön a folytatás!).

Éppen ezért meglepő némileg, hogy most bejelentették: a világ leggyorsabb gémer pécéjét építették meg. Ennél is meglepőbb, hogy a rekordot egy számítási sebesség tekintentében merőben unortodox mértékegységben adták meg: 100 km/óra.

A megoldás:

Szóval a gémer pécét egy távirányítós elektromos versenyautóba építették bele, és a Moraba Twin Circuit versenypályán érte el vele a százas tempót a célegyenesben a sportág 18-szoros világbajnoka, Masami Hirosaka. A gépben egyébként egy Core i9-12900K processzor és egy Radeon RX 6900 XT OC Formula videokártya ül egy ASRock Z690M-ITX/ax alaplapon, 32 giga memória és egy 2 terabájtos ssd társaságában, ez bő egymillió forintnyi alkatrész, hát miért is ne ralizzon vele az ember százas tempóval.

A gépből egy darab készül, és azt se lehet megvenni, egy japán Sega-rajongóknak szóló twitteres nyereményjátékon sorsolják majd ki.


(Sora News 24)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!