A Google-keresések azt is megmutatják, amiről a politikusok nem akarnak beszélni

2021. szeptember 29. – 09:08

frissítve

A Google-keresések azt is megmutatják, amiről a politikusok nem akarnak beszélni
Illusztráció: szarvas / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Google keresője remek szerszám, ha az ember ügyesen használja, milliónyi kérdésre kaphat választ a segítségével. De nem csak a válaszok érdekesek, sőt: az talán még izgalmasabb, hogy mit kérdeznek a keresőtől az emberek. Ebbe leginkább a Google Trends enged bepillantást, de van a keresési statisztikáknak egy mélyebb rétege is, ami kicsit jobban el van rejtve a laikus szemek elől. Ez pedig az egyes keresőkifejezésekhez kapcsolódó plusz keresőszavak gyakorisága. Például nem mindegy, hogy egy telefonmárkával kapcsolatban arra keresnek többet az emberek, hogy hol lehet megvenni, vagy hogy hol lehet javíttatni. És még inkább nem mindegy, hogy az ország vezető politikusaival kapcsolatban mik a legnépszerűbb kapcsolódó keresőkifejezések, ez ugyanis szépen megmutatja, mire kíváncsiak az emberek róluk, milyen témakörök és pletykák ragadtak a neveikhez, milyen botrányoknak vagy lejárató kampányoknak sikerült rájuk égetni valamilyen negatív asszociációt.

Ebben a cikkben az öt ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt, illetve öt kormányoldali politikus (a közösségi médiában legnépszerűbbek, plusz a rejtőzködő, de emiatt még érdekesebb Rogán Antal) neveiről néztük meg a Google adatbázisában, hogy mi a top10 hozzájuk kapcsolódó keresőkifejezés. A vizsgált időintervallum az elmúlt egy év, pontosabban a 2020 szeptemberétől 2021. augusztus végéig tartó időszak volt. A listából kiszűrtük a nevek különféle változatait (doktori cím, pozíció, fordított névsorrend, csak vezetéknév stb.), a név mellett megjelenő plusz keresőkifejezések között a szinonimákat azonban nem. Csak a magyar nyelvű, magyar ip-címről érkező kereséseket vettük figyelembe.

(Ha valaki szeretné utánunk csinálni, vagy más témákban turkálni az adatbázisban, ehhez egy hirdetői fiókot kell regisztrálni, majd az AdSense felületén a Kulcsszótervező / Keyword Planner opció alatt nézelődni.)

Általánosságban elmondható, hogy az embereket rettenetesen érdekli a politikusok családja, feleség, gyerekek, szülők, minden. Egy-egy pletykának vagy botránynak pedig nagyon erősnek kell lennie ahhoz, hogy annyira hozzánőjön az adott politikus nevéhez, hogy a top keresőkifejezések közé is bekerüljön. De lássuk a részleteket!

Kormányoldal

Orbán Viktor

  1. Orbán Viktor bejelentése
  2. Orbán Gáspár
  3. Orbán Viktor Kossuth rádió
  4. Orbán Viktor gyerekei
  5. Orbán Viktor Kossuth rádió ma reggel
  6. magyar miniszterelnökök
  7. Orbán Viktor bejelentése ma
  8. Orbán Viktor felesége
  9. Orbán Viktor felesége elköltözött
  10. Orbán Viktor fiatalon

Ki gondolta volna, hogy az Orbán gyerekek közül Gáspár ennyivel népszerűbb, mint Ráhel, aki egyébként jóval többet szerepel a hírekben, és közelebb is van a közélethez? Ki gondolta volna, hogy az Orbán körüli milliónyi pletyka közül épp az „elköltözött a felesége” a legizgalmasabb? Az viszont jól látszik, hogy a járvány Orbánt szépen bebetonozta a vezénylő tábornok szerepébe, ő Az Ember, Aki Megmondja, Mi Lesz. Az ellenzék kedvenc témái, a tolvajozás, korrupció, mészároslőrincezés, Putyin, Kína a jelek szerint simán leperegnek róla. Egy a családi életével kapcsolatos pletyka azonban (miszerint felesége, Lévai Anikó elköltözött volna a közös háztartásukból) megjelenik a kilencedik helyen.

Rogán Antal

  1. Rogán Barbara
  2. Rogán Gaál Cecília
  3. Rogán Antal felesége
  4. Rogán Antal új felesége
  5. Rogán Antal Sonnevend Alexandra
  6. Rogán Antal új barátnője
  7. Rogán Cecília régen
  8. Rogán Antal feleségei
  9. Rogán Barbara Instagram
  10. Rogán Antal új párja

Az egykor a bulvárban nagy élvezettel fürdőző propagandaminiszternek úgy tűnik, bejött a trükk, hogy az utóbbi években visszavonult a szélesebb nyilvánosságtól, sőt, szabályosan bujkál a sajtó elől. Bár számtalan botránya volt, zavaros ügyek árnyéka vetült rá, és minimum kétes hírnevű figurák bukkantak fel a közelében, a nagyközönség számára ma gyakorlatilag csak egyvalami érdekes Rogán Antalban: a nő, aki mellette van (vagy volt).

Szijjártó Péter

  1. Szijjártó Péter felesége
  2. Szijjártó Péter Facebook
  3. Szijjártó yacht
  4. Szijjártó Péter magassága
  5. Szijjártó Péter háza
  6. Szijjártó Péter felesége életrajz
  7. Szijjártó Péter gyerekei
  8. Szíjj László yacht
  9. Szijjártó Péter nyelvtudása
  10. Szijjártó Péter szülei

Itt az első közéleti botrány, ami elég súlyos volt ahhoz, hogy hozzánőjön a főszereplő politikushoz: Szijjártó Péter tavaly nyári vakációja egy oligarcha jachtján, miközben a Facebookjára irodából dolgozós képeket posztolt. És a második is, ami talán még érdekesebb, hiszen a miniszter házának ügye 2014-ben forgott a sajtóban – fura, hogy ennyire megragadt a kollektív emlékezetben. Plusz itt tűnik fel az első igazán bizarr kérdés, méghozzá Szijjártó magasságáról, amire ráadásul a Google nem is ad egyértelmű választ (egyébként ránézésre 190 centi körül lehet).

Varga Judit

  1. igazságügyi miniszter
  2. Varga Judit anyósa
  3. Varga Judit szülei
  4. Varga Judit önéletrajz
  5. Varga Judit családja
  6. Varga Judit vagyonnyilatkozat
  7. Varga Judit ingatlan

(több kifejezés nem ütötte át az adatbázisba bekerülés alsó határát jelentő keresési gyakoriságot)

Varga Juditban miért pont az anyósa a legérdekesebb? Segítünk: Erőss Monika az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese, tavaly tavaszi kinevezésekor a menye már bőven igazságügyi miniszter volt, és a sajtó sokat rugózott az összeférhetetlenségen. De hogy ez jobban beakadt az internet népének, mint a miniszterasszony ingatlanügyei? A közelgő állítólagos válásáról (ami aztán nem történt meg) szóló hírekről semmi, miközben az összes többi lista azt mutatja, hogy imád a nép a politikusok magánéletében vájkálni? A gyerekeiről semmi, miközben többet mutogatja őket a Facebookon, mint a többi politikus összesen? És a legfurább: miközben szinte minden politikusnál toplistás keresés a feleség, Varga Judit férjére senki nem kíváncsi?

Kocsis Máté

  1. Kocsis Máté Márkus Szilvia
  2. Kocsis Máté meleg
  3. Kocsis Máté Facebook
  4. Kocsis Máté Kocsis Sándor
  5. Kocsis Máté szülei
  6. Kocsis Máté háza
  7. Kocsis Máté felesége
  8. Kocsis Máté buzi
  9. Kocsis Máté gyerekei
  10. Kocsis Máté MIÉP

Itt jelenik meg másodszor (ám az Orbán feleségével kapcsolatos híresztelésnél előkelőbb helyen) a keresési toplista élvonalában egy pletyka. Amiben az az érdekes, hogy a rejtőzködő melegséget – főleg a melegellenessé eltérített pedofiltörvény, illetve a Szájer-ügy óta – sok fideszessel kapcsolatban híresztelik, célozgatnak rá akár más politikusok is, mégis csak Kocsisnál került fel a listára. Ennek valószínűleg az az oka, hogy míg mások jellemzően még csak szóra sem méltatják az ilyesmit, Kocsis annyira vehemensen reagál, tagad, sőt, perel, hogy azzal beindítja a Streisand-effekt néven ismert jelenséget. További megfigyelések: Kocsis MIÉP-es múltjára váratlanul sokan kíváncsiak, továbbá Kocsis Sándor itt nem az Aranycsapat legendás focistája, hanem a politikus apja, aki szintén megjárta már a híreket.

Ellenzék

Dobrev Klára

  1. Dobrev Klára fiatalon
  2. Dobrev Klára Petar Dobrev
  3. Dobrev Klára apja
  4. Dobrev Klára Facebook
  5. Dobrev Klára válik
  6. Gyurcsány Ferenc feleségei
  7. Dobrev Klára honlapja
  8. Dobrev Klára miniszterelnök jelölt
  9. Dobrev Klára beteg
  10. Dobrev Klára elérhetősége

Talán a leginkább zavarba ejtő lista az egész mezőnyben, amit szépen keretez két, kissé udvariatlan keresés. De az is kiderül, hogy Dobrevben érdekesebb az apja, mint a férje (pedig mekkora erőkkel sulykolja a kormánymédia a Gyurcsányné névvariációt), stabilan tartja magát a válásukról szóló pletyka, és eléggé megragadt a kollektív emlékezetben, amikor tavasszal elkapta a Covidot.

Fekete-Győr András

  1. Fekete Győr András Facebook
  2. Fekete Győr András meleg
  3. Fekete Győr András Partizán
  4. Momentum miniszterelnök jelölt
  5. Fekete Győr András barátnője
  6. Momentum elnöke
  7. Fekete Győr András Wikipedia
  8. Fekete Győr András nagyapja
  9. Fekete Győr András Instagram
  10. Fekete Győr András interjú

Kocsis Máté mellett a másik politikus, akivel kapcsolatban sokan kérdezik a Google-től, hogy meleg-e; Fekete-Győrnél különösen akkor erősödött meg ez a trend, amikor szivárványos arcfestéssel jelentkezett be a Pride-ról. Érdekes még megfigyelni, mennyire megragadt az emberekben a nagyon rosszul elsült Partizán-interjú, illetve némileg váratlan az egykori MSZMP-s megyei tanácselnök nagyapja felbukkanása is (miközben az olimpiás népszavazás, amivel Fekete-Győr berobbant a magyar közéletbe, sehol nincs).

Jakab Péter

  1. Jakab Péter felesége
  2. Jakab Péter Facebook
  3. Gyurcsány Péter
  4. Jakab Péter Jobbik
  5. Jakab Péter oktatás
  6. Jakab Péter Orbán Viktor
  7. Jakab Péter krumpli
  8. Jakab Péter Kövér László
  9. Jakab Péter parizer
  10. Jakab Péter felszólalása

Igen, nyilván ott a toplistán a Jakab védjegyévé vált parizer és krumpli, de ennél talán érdekesebb, hogy csak ő jelenik meg ikonikus fideszes ősellenségei nevével párban (Orbán, Kövér), illetve hogy nála a magánéleti témák mellett megjelennek olyan politikai-szakmai keresőkifejezések is, mint az oktatás vagy a felszólalásai. Az eddigiek után talán már nem meglepetés, hogy nála is a feleség a leggyakoribb keresés, pedig Jakab sokkal inkább a gyerekeivel lájkvadászkodik a közösségi médiában (és külön vicces, hogy erre a keresésre egy Jakab-Péter Izabella nevű egykori X-Faktor versenyző fotóit dobja ki a képkereső). De még ennél is viccesebb a Gyurcsány Péter keresőkifejezés, aki egyébként Gyurcsány egyik fia, és leginkább valami hibára utal a mátrixban, hogy itt szerepel, ráadásul ilyen magasan.

Karácsony Gergely

  1. Karácsony Gergely felesége
  2. Karácsony Gergely Facebook
  3. 99 Mozgalom
  4. Karácsony Gergely nyelvtudás
  5. Karácsony Gergely oktatás
  6. Karácsony Gergely angol
  7. Karácsony Gergely önéletrajz
  8. Karácsony Gergely miniszterelnök jelölt
  9. Karácsony Gergely jogosítvány
  10. Karácsony Gergely családja

Ha Szijjártóra a jachtozás égett rá, Karácsonyra nagyjából ugyanennyire a nyelvtudása (pontosabban nyelv-nemtudása) és a jogosítványa (illetve annak nem létezése) körüli ügy. Ez persze egyben azt is jelenti, hogy a legutóbbi, százmilliós összeggel fűtött kampánynak, ami a budapesti dugókat és hajléktalan-koldus-drogos-bűnöző hordákat akarja összekötni Karácsony alkalmatlanságával, a jelek szerint nincs akkora hatása, mint ezeknek volt.

Márki-Zay Péter

  1. Márki-Zay Péter Facebook
  2. Márki-Zay Péter származása
  3. Márki-Zay Péter miniszterelnök
  4. Márki-Zay Péter honlapja
  5. Márki-Zay Péter Fidesz
  6. Márki-Zay Péter pártja
  7. Márki-Zay Péter miniszterelnök jelölt
  8. Márki-Zay Péter vallása
  9. Márki-Zay Péter Wikipedia
  10. Márki-Zay Péter programja

Márki-Zay elég sok szempontból kilóg az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül (sőt, ha már itt tartunk, úgy általában az egész politikusmezőnyből is), és ez a keresési toplistán is meglátszik. Például egyedül neki kíváncsiak az emberek a programjára, ami valahol azért nagyon szomorú. Csak nála bukkan fel témaként a vallása és a származása; azt viszont nem tudja még a Google sem megmondani, hogy az ilyen keresésekből mennyi a burkolt zsidózás. Csak nála szerepel a miniszterelnök kifejezés csak úgy magában, „jelölt” nélkül. És csak neki nem kíváncsiak a feleségére a netezők – pedig a szülésznőként dolgozó Márki-Zayné Vincze Felíciát egyébként rendszeresen támadja a fideszes sajtó, meglehetősen súlyos vádakkal – az eddigi bírósági ítéletek szerint egyébként alaptalanul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!