Kiszivároghatott az FBI terroristafigyelő adatbázisa

2021. augusztus 18. – 20:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bob Diachenko adatszivárgás-vadász szerint az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI véletlenül elérhetővé tett egy olyan adatbázist, amely csaknem kétmillió feltételezett terrorista adatait tartalmazta – írja a DLP blog.

Diachenko feltételezése szerint az adatbázis a Terrorist Screening Center (TSC) rendszerhez tartozik, amelyet különféle rendvédelmi szervezetek és légitársaságok használnak. A neveket, születési és útlevéladatokat, valamint repüléstilalmi adatokat is tartalmazó adatbázis egy bahreini IP-címen üzemelt.

A biztonsági kutató július 19-én jelentette a találatot a belbiztonsági minisztériumnak (DHS). Azt remélte, hogy az ügynökség ezután gyorsan kiad valamilyen javítást, amely megakadályozza, hogy az adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek, de ez csak három héttel később, augusztus 9-én történt meg – írja a Gizmodo.

„Nem világos, miért tartott ilyen sokáig, és nem tudom biztosan, hogy illetéktelenek is hozzáfértek-e az adatokhoz” – írta Diachenko egy Linkedin-bejegyzésben. Azt nem tudni, hogy a kiszivárgott, körülbelül 1,9 millió rekordot tartalmazó lista a teljes adatbázis-e, vagy annak csak egy része.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!