A Facebook kitiltotta a felületéről a világ legőszintébb reklámkampányát (vagy nem)

2021. május 5. – 20:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A titkosított üzenetküldő szolgáltatás, a Signal és a Facebook kisebb nyilatkozatháborúba keveredett egy állítólagos reklámkampány kapcsán, amit a Signal szerint letiltott a Facebook, a Facebook szerint viszont soha nem is létezett.

A Signal a céges blogján hozta le a sztorit, hogy megpróbálták a világ legőszintébb hirdetési kampányát lefuttatni Instagramon. A reklámok a Facebook és az Instagram nagyon aprólékos hirdetéscélzási lehetőségeit használták, és a tartalmuk is pontosan ez volt. Például frissen házasodott, rajzfilmeket kedvelő La Jolla-i lakos fitneszoktatókra célozva olyan reklámot jelenítettek (volna) meg, aminek ennyi volt a felirata: „Ezt a reklámot azért látod, mert egy frissen házasodott, rajzfilmeket kedvelő La Jolla-i lakos fitneszoktató vagy”.

És így tovább, lakhelyre, hobbira, családi állapotra, foglalkozásra, iskolai háttérre célozva egészen bizarr aprólékossággal. Az üzenet ezzel persze az volt, hogy a Signal bezzeg tiszteletben tartja a privacyt, nem csinál pénzt a felhasználói személyes adataiból. A blogbejegyzés szerint a hirdetések feladása után a Facebook letiltotta azokat, és a hirdető Instagram-fiókot is törölte.

Fotó: Signal
Fotó: Signal

A Facebook tagadja a vádat, azt írták, a szupertargetált hirdetések sosem léteztek, ez csak egy olcsó trükk a Signal részéről, hogy a sztorit megírja a világsajtó (ez mondjuk bejött), és azzal forogjon kicsit a nevük, és ingyen reklámot kapjanak. Azt is hozzátették, hogy ha a Signal valóban megpróbálta volna feladni a hirdetéseket, azok közül néhányat tényleg visszadobott volna a rendszer, mert a felhasználók egészségügyi állapotáról, szexuális orientációjáról volt bennük szó, ami pedig tilos a Facebook szabályzata szerint.

A Signal egy újabb bejegyzésben reagált, és továbbra is váltig állítják, hogy a reklámkampány valós, a hirdető Instagram-fiókot pedig felfüggesztették, minderről pedig screenshotjaik is vannak.

(Gizmodo)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!