Jön a Facebook saját Clubhouse-másolata

2021. április 20. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Clubhouse apphoz hasonló újítást vezet be a Facebook a következő hónapokban. Itt az lesz a neve, hogy Live Audio Rooms, de a funkciója elvileg ugyanaz lesz, mint a népszerű appnak: bárki létrehozhat egy szobát, amiben aztán akármiről lehet beszélgetni valós időben, megkötések nélkül. Az egész nagyjából olyan, mint egy interaktív podcast, vagy egy konferenciabeszélgetés a Zoomon – a szobák tulajdonosai a beszélgetés moderátorai, a beszélgetéshez csatlakozók pedig virtuálisan feltehetik a kezüket, ha pedig szót kapnak, maguk is hozzászólhatnak. A különbség annyi, hogy itt a beszélgetések linkjeit nem hétpecsétes titokként kezelik, hanem kis túlzással akárki csatlakozhat akárhova.

A fejlesztés nem véletlenül juthatott Mark Zuckerberg eszébe, ő maga is jelen van a Clubhouse-on, ahogy még például Elon Musk is (aki itt akart beszélgetni Vlagyimir Putyinnal), meg egy rakás más, techszektorban dolgozó arc.

Közben a Reddit is bejelentette, hogy ő is elindítja a saját Clubhouse verzióját, Reddit Talk névvel. Az utóbbi hónapokban megállíthatatlanul előretörő Clubhouse-ról itt írtunk bővebben.

Jön egy másik újítás is a Facebookon, ez lesz az úgynevezett Soundbites, ahol a felhasználók rövid hangklipeket csinálhatnak és oszthatnak meg. A Live Audio Roomsszal és a Clubhouse-szal is tud majd a felhasználó pénzt keresni, de az még nem világos, hogy fogják mindezeket moderálni is.

Plusz fejlesztés az is, hogy a felhasználó már egyenesen a Facebookon keresztül tud majd podcastokat hallgatni.

Ahogy az már megszokott, az új fejlesztések előbb egy kisebb csoportnak lesznek elérhetők, írja a BBC.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!