Egy Trumppal készült interjút törölt oldalairól a Facebook és az Instagram

2021. április 1. – 08:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook és az Instagram is eltávolította Lara Trump oldalairól azt a videóinterjút, amit apósával, Donald Trumppal készített. A Facebook közölte, Trump továbbra is ki tiltva van az oldalról, írja a Reuters.

Lara Trump Donald Trump fiának, Eric Trumpnak a felesége, illetve egy ideje a Fox News nevű amerikai hírcsatorna műsorvezetője is. Közösségi oldalain saját online műsorához, az úgynevezett „Jobboldali Nézőpont Lara Trumppal”-hoz harangozta be a Trump-interjút. Később azonban arról posztolt, hogy ezt letörölték, mert ahogy a Facebook levelében írta:

„Donald Trump Facebook- és Instagram-oldalaihoz hasonlóan eltávolítjuk azokat a bejegyzéseket is, amelyekben a volt elnök hallható, a fiók tulajdonosa pedig további korlátozásokra is számíthat.”

Trump letiltása óta a volt elnök úgy próbál megjelenni a különböző platformokon, hogy olyan hírműsoroknak ad interjút, mint például a Fox News vagy a Newsmax: azok pedig posztolják oldalaikon az interjút vagy interjúrészleteket.

A volt elnököt azután tiltották ki a Facebookról, az Instagramról, illetve a Twitterről is, hogy január 6-án hívei betörtek a Capitoliumba. Ahogy Mark Zuckerberg ekkor fogalmazott, a washingtoni Capitolium ostroma után túl nagy kockázatnak tartották Trump jelenlétét a cég platformjain. Mindhárom közösségi oldal kezdetben 12 és 24 órákra, majd elnöksége végéig tiltotta Trumpot.

A Twitter később végleg felfüggesztette Donald Trump 88,7 millió követővel rendelkező fiókját. Az oldalak azzal érveltek, hogy Trump posztjaival, mialatt hívei betörtek a Capitoliumba, többször is megszegte a közösségi oldalak szabályzatát. A Facebook és az Instagram januárban tiltotta le határozatlan időre az egykori elnök profiljait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!