„Áprilisi tréfa” volt a Volkswagen átnevezéséről szóló bejelentés

2021. március 31. – 05:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt már tegnap sejteni lehetett, tényleg nem vált nevet a Volkswagen az USA-ban, és nem lesz belőle Voltswagen – jelentette be a Washington Post szerint a vállalat hivatalos közleményben, miután a hír ellenkezője végigsöpört a médián.

Az újságírók persze nem maguktól találták ki a dolgot, a Volkswagen of America hétfőn jelentette be a Twitteren, hogy az Egyesült Államokban a céget az elektromos autók iránti elkötelezettsége miatt Voltswagennek fogják hívni. Aztán – miután óriási médiafigyelmet kaptak – március 31-én bejelentették azt, hogy

igazából nem váltanak nevet, az egész csak egy áprilisi tréfa volt.

Ha ön most úgy érzi, a történet nem egészen kerek, és nem érti, hogy hogyan lehetne az emberekkel április bolondját járatni március végén, akkor nincs egyedül. Az MTI azt írja, hogy akár tőzsdefelügyeleti vizsgálat is indulhat az ügyben, ugyanis a hamis átnevezési hír után 5 százalékkal emelkedett a vállalat részvényárfolyama. Ez pedig felveti a történteknek azt az olvasatát, hogy a Volkswagen tudatosan hamis információt közölve hajthatta fel a részvényárfolyamát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!