Biztonsági rések miatt buzdít szoftverfrissítésre az Apple

2021. január 27. – 14:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple közlése szerint három olyan biztonsági rést is befoltoz a frissen kiadott iOS 14.4, amit jelenleg is aktívan támadhatnak a hackerek, és bár részleteket nem osztottak meg ezekről, az biztos, hogy elővigyázatosságból minden iPhone-t, illetve iPadet használónak érdemes lesz frissítenie – írja a Tech Crunch.

Azt nem tudni, hogy ki használhatta ki a hibákat, ahogy azt sem, hogy hány embert érinthet a dolog. Az Apple későbbre ígért bővebb tájékoztatást a témában. A hibákat egy névtelenséget kérő kutató jelentette a cégnek. A bejelentés viszonylag ritka az Apple-től, akik nagyon figyelnek a felhasználók biztonságára, de az ő esetükben sem példa nélküli a dolog.

2019-ben a Google szakértői több olyan weboldalt is találtak, amely olyan kártevőkkel volt felvértezve, ami be tudott férkőzni az iPhone-ok rendszerébe. Egy akkori nyomozás során kiderült, hogy ez valószínűleg egy kínai kiberhadművelet része volt, amellyel az ujgur muszlimok után akartak kémkedni. Az Apple akkor ráadásul szembe is szállt is a szakértők állításaival, és sok kritikát is kaptak, amiért megpróbálták kisebbnek beállítani a problémát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!