Tengeri fúrótornyokat alakít át űrkikötővé a SpaceX

2021. január 21. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A SpaceX tavaly megvett két tengeri olajfúrótornyot, hogy űrkikötővé alakítsa azokat – írja a NASASpaceflight. A tornyok jelenleg a Brownsville-i kikötőben állnak, ami nincs messze a SpaceX Boca Chica- telephelyétől, ahol a Starshipet fejlesztik.

A Starship december elején egy sikeres próbarepülés után földet éréskor felrobbant. Ennek ellenére a tesztet összességében sikeresnek könyvelték el.

A tornyokat a Valaris nevű fúrótoronygyártótól vette meg a júniusban a SpaceX pénzügyi igazgatójának nevére bejegyzett Lone Star Mineral Development, mikor a gyártó a hitelek miatt csődöt jelentett. Az egyik torony 8500-as, a másik pedig 8501-es típusú, de már átnevezték őket Phobos-ra és Deimos-ra. Így hívják a Mars holdjait.

A SpaceX már tavaly elkezdett nyílt tengeri mérnököket toborozni, és Elon Musk tweetekben jelentette be, hogy vízi űrkikötőket akar építeni.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!