A Samsung nem ad hagyományos töltőt az új csúcsmobilja mellé

2021. január 15. – 16:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Samsung csütörtökön mutatta be az új csúcskategóriás mobiljának, a Galaxy S21 három változatát (a telefonokról ebben a cikkeben írtunk részletesen). Az első és legszembetűnőbb különbség a korábbi modellekhez képest az, hogy a dobozban nincs hagyományos, hálózati töltő. A vevők csak egy USB-C adatkábelt és egy kioldótűt kapnak a készülék mellé.

Aki mégis szeretné konnektorról töltetni a telefont, további 20 dollárért (Magyarországon 7200 forintért) kaphat hagyományos töltőfejet a Samsungtól. A dél-koreai gyártó ezen döntése már csak azért is mulatságos, mert egy tavalyi reklámjában még pontosan ugyanezért a húzásért cikizte a rivális Apple iPhone 12-es szériáját.

Az Apple a lépést akkor környezetvédelmi okokkal magyarázta, mivel a legtöbb iPhone-használónak úgy is van már olyan töltője egy korábbi vásárlásból. Úgy tűnik, a Samsung ezzel a húzással beállt ebbe a sorba, amivel nem kevés elektronikus hulladékot is megspórolhatnak.

Samsung Galaxy S21 mobiltelefonok – Fotó: Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Samsung Galaxy S21 mobiltelefonok – Fotó: Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ezenkívül a Galaxy S21-ek dobozából a fülhallgató is hiányzik, aki mégis nagyon vágyna egyre, ezt is külön megvásárolhatja. (The Verge)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!