Partiszervező applikációt töröltek az Apple App Store-ból

2020. december 30. – 18:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Törölték az Apple App Store-ból a Vybe Together nevű alkalmazást, és a TikTok-fiókjukat is zárolták, mert az applikáció lehetővé tette, hogy a felhasználóik olyan partikon vegyenek részt, amik megsérthetik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, írja a CNN.

Miután az alkalmazásuk eltűnt az iPhone-okról és iPad-ekről, létrehoztak egy Instagram-fiókot, ahol azt üzenték, hamarosan visszatérnek. A The Verge beszélt az alkalmazás egyik létrehozójával, aki Albin néven mutatkozott be. Ő azt mondta, csupán néhány ezer felhasználójuk volt, és még néhány ezer embert értek el a TikTok-csatornájukkal. A Vybe Together – már eltávolított – GYIK-oldala elismerte a járvány veszélyét, de azt állították, hogy az alkalmazást inkább a kis összejövetelek, nem a nagy partik szervezésére találták ki.

Azonban a különböző háztartásokból érkező emberek kisebb összejövetelei is ugyanúgy terjeszthetik a vírust, és hosszú fertőzésláncokat hozhatnak létre. A cég szóvivője cáfolta, hogy az alkalmazásuk a nem biztonságos viselkedést hivatott elősegíteni. „A Vybe Together egy olyan termék, aminek az a célja, hogy segítsen kis összejöveteleket szervezni a COVID alatt” – mondta a szóvivő, aki hozzátette, hogy ugyan készítettek egy olyan marketingvideót, amely ezzel ellentétes benyomást keltett róluk, de ezt a videót azóta már törölték.

Az alkalmazás törlésére egyelőre sem az Apple, sem a TikTok nem reagált.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!