Hatszáz megapixeles kamerával sokkolná a világot a Samsung

2020. december 8. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Samsung mérnökei újabb nagy dobásra készülnek a mobiltelefonok piacán, a hírek szerint 600 megapixeles kamera fejlesztésén dolgoznak, amivel egészen új szintre emelnék a gyártók közötti megapixel-versenyt, írja a Techradar.

A dél-koreai gyártó még a tavasszal hírt adott arról, hogy tervben van a 600 megapixeles szenzoruk fejlesztése, most pedig egy belső használatú prezentáció is kiszivárgott a folyamatban lévő projektjükről, ami néhány problémára is rávilágít. A legnagyobb gond a mérettel van, a kameramodul az okostelefon hátoldalának nagyjából 12 százalékát foglalná el, de ami ennél is nagyobb gond, hogy 22 milliméterrel emelkedne ki a telefon hátlapjából. Ugyanakkor a tervek szerint a 4K-s és a 8K-s videók készítésekor veszteségmentes nagyításra is képes lesz, ha megvalósul a fejlesztés.

A mérnökök előtt álló legnagyobb feladat, hogy az ilyen nagy és nem túl praktikus kameramodult használható méretűre csökkentsék. A dia alapján úgy tűnik, ezt lehetségesnek is gondolják. Ezen a területen már kellő tapasztalattal rendelkeznek, mivel a Samsung az egyetlen gyártó, amely már kifejlesztett egy kereskedelmi fogalomban is kapható, 108 megapixeles kameraszenzorral szerelt telefont, de a 600 megapixel még ehhez képest is nagy ugrás lenne.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!