100 játékkal küldi harcba a PS5 ellen új retrokonzolját az Atari

2020. október 26. – 17:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Komolyabb csúszás után 2020 novemberében megérkezik az Atari VCS retró konzol feltámasztott verziója, amit így direktben a PlayStation 5. generációja ellen küld harcba a játékgyártó.

A konzol feltámasztására 2018-ban az Indiegogón jött össze a kellő pénz többszöröse, ám végül csak most novemberben kerül boltokba a Nintendo mintáját követve újra elérhető gép.

Ami a specifikációkat illeti, az 1977-es eredeti gép utódja AMD Ryzen processzort, AMD Radeon grafikus kártyát és 8 giga memóriát kap (utóbbi bővíthető), amivel akár 4K-s felbontásban is élvezhetők lesznek a régi játékok. Ebben egy modern kontroller is a gémerek segítségére lesz, de persze a klasszikus joystick is a csomag részét képezi majd.

Az Atari VCS-re 100 játék kerül majd fel, de ezeken felül szórakoztató funkciókat is kapott, például hangvezérlésű személyi asszisztensként is működik majd. Sőt, egy külső tárhelyre az eredeti Linux operációs rendszer mellett Windows is telepíthető lesz, így akár sima PC-ként is működhet a rendszer.

A konzol ár 389,99 dollár, vagyis átszámítva 120 ezer forint lesz, ezért az összegért pedig három színkombinációban, fekete-barna, fekete-fekete, illetve fekete-arany verziókban lesz elérhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!