Furcsán megnyugtató videóban kapták szét az új PlayStationt

2020. október 8. – 09:33

frissítve

Furcsán megnyugtató videóban kapták szét az új PlayStationt

Másolás

Vágólapra másolva

A PlayStation 5 megjelenésére még több mint egy hónapot kell várni, de a titokzatos új kezelőfelületeten túl lassan tényleg nem maradnak titkai a konzolnak. A Sony szerdán azzal járult hozzá az információáradathoz, hogy közzétett egy hivatalos videót, amin szétkapják az új PlayStationt, ebben pedig a komplex hűtési rendszer mellett többek közt a háttértár meglepően egyszerű bővítési lehetőségeiről is lerántották a leplet – írja az Engadget.

A konzol hűtésének oroszlánrészét egy 120 milliméteres ventillátor végzi, ami mindkét oldalról szív be levegőt, ez pedig a speciális kialakítású hűtőbordával és a folyékony fém hűtőpasztával együtt állítólag hosszú távú, az Xbox Series X-ben is használt párakamrás megoldáshoz hasonló hűtésre lesz képes. Emellett az is kiderült, hogy a háttértár bővítése nem lesz túl nehéz feladat, az oldalsó panelek ugyanis könnyen lejönnek – ami a portalanítást is megkönnyíti –, így pedig a ventillátor mellé könnyedén be lehet helyezni még egy SSD-t az alap 825 gigás mellé. Ez utóbbi egyébként a konzol alaplapjába van beleépítve, vagyis csak bővíteni lehet, lecserélni nem.

A megjelenés után alighanem ennél is körültekintőbben szét fogják majd szedni a konzolt, de a dizájn tekintetében ez a videó is megválaszolja a legtöbb kérdést. Az elmúlt napokban a japán újságírók először kapták kézhez a konzolt, így a játékmenetről is érkeztek külsős felvételek, a korábban többször belengetett új kezelőfelületet viszont egyelőre még mindig homály fedi.

(Borítókép: YouTube / PlayStation)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!