Processzoros szupercéggé vált az Nvidia az Arm felvásárlásával

2020. szeptember 27. – 10:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

40 milliárd dollárért vásárolta fel az Nvidia az Arm processzortervező céget. Az Nvidia ezzel olyan céggé vált, aminek kevés ellenfele maradt a piacon.

(Ez a cikk eredetileg a Telex.hu elindulása előtt, lapunk Facebook-oldalán jelent meg 2020. szeptember 14-én.)

Az Arm processzorai elsősorban a mobilok világában vannak ott mindenhol, az iPhone-tól kezdve gyakorlatilag minden androidos gyártó készülékeiben. Az Apple most tervezi a Mac gépek Intel processzorait Arm-ra cserélni, de ott vannak laptopokban, okoseszközökben, set-top boxokban, tabletekben, azaz mindenhol, ahol fontos az alacsony fogyasztás és a hatékonyság. Az Nvidia pont ellenkezőleg, nagy teljesítményű grafikus processzorokban utazik, illetve a mesterséges intelligenciát kiszolgáló, szintén erős csipekben.

Az Arm felvásárlásával egy olyan processzoros szupercég jön létre, aminek talán csak az Intel lehet ellenfele. Az Arm egyébként a japán Softbank tulajdonában volt, ami pár balul elsült üzlete (WeWork, Uber) után kicsit megszorult anyagilag, és kénytelen volt így pénzhez jutni. Az Arm-bizniszen nagyot nyertek, négy évvel ezelőtt 31 milliárdért vették meg a céget, most 40-ért adták el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!