Hulk és Förtelem is megjelenik a Disney női Hulkról szóló előzetesében

2022. május 18. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Marvel Studios kiadta a She-Hulk (magyar nevén: Amazon) sorozat előzetesét, amelyben Tatiana Maslany a női Hulkot alakítja. Karaktere, Jennifer Walters ügyvédként dolgozik.

A történet szerint Jennifer Walters egy egyedülálló, 30 éves ügyvéd, aki a nagyon bonyolult életében próbál helytállni. Bonyolult persze már csak azért is, mert szuperhősöket védő ügyvéd, de ennél még tovább nehezíti a dolgokat, hogy maga Walters is szuperhős: egy majdnem kétméteres, zöld női Hulk.

Az előzetesben megjelenik az eredeti Hulk is Mark Ruffalo alakításában, de felbukkan a Marvel-univerzumból Titania (Jameela Jamil), valamint az univerzum egyik szupergonosza, Hulk legnagyobb ellensége, Förtelem is, akit Tim Roth játszik. Előbbi, mint már a trailerből is kiderül, Walters rokonaként jön a képbe – She-Hulk ugyanis nem más, mint Hulk unokahúga. Az előzetes azt is elárulja, hogy Hulk fogja megtanítani She-Hulkot erejének kontrollálására, itt elhangzik például az a párbeszéd is, miszerint

„Hulk: Az átalakulásokat a harag és a félelem váltja ki.

She-Hulk: Ezek az alapjai minden nő létezésének.”

Az afféle női humorizálás mellett az is biztos, hogy megjelennek majd olyan, napjainkra vonatkozó kérdések is a sorozatban, mint a randizás az ember 30-as éveiben. Kevin Feige, a Marvel-univerzum feje korábban úgy hivatkozott a produkcióra, mint egy félórás jogi vígjáték, vagyis valószínűleg a randizás mellett sokkal többet fogunk látni She-Hulk ügyvédi karrierjéből és a tárgyalóteremből, mint kocsidobálásból. Ezt erősíti az előzetesben elhangzott mondat is, amikor She-Hulk azt mondja, „én nem vagyok szuperhős, az milliárdosoknak, nárcisztikusoknak és felnőtt árváknak való”.

A Marvel-univerzum feldolgozásaiban az elmúlt években egyre gyakrabban jelennek meg az olyan hősök is, akik az eddig ismert „klasszikus” szuperhősökre hajaznak, csak fehér férfiak helyett éppenséggel nők vagy más etnikumúak. Pár éve mozivásznon láthattuk az Amerikai Kapitányra rímelő Marvel kapitányt, de posztolt már a Marvel az amerikai-koreai Hulkról, Amadeus Choról vagy Riri Williamsről, a női Vasemberről is.

Azzal már az amerikai sajtó is gyakran foglalkozik, hogy internetszerte van egy réteg, amely a Marvelt emiatt „píszískedéssel” és „minden elrontásával” vádolja. Azonban hiába merülne ez fel néhány emberben a She-Hulk kapcsán is, a Marvel szuperhősnője ebben az esetben sem egy most feltalált hulki nemátalakítás: Jennifer karaktere Walters Stan Lee és John Buscema kreációja, először az 1980-as években jelent meg Marvel-képregényben (a Savage She-Hulk #1-ben).

A képregény szerint Walters úgy kapja meg szupererejét, hogy miután munkája miatt rálőnek Los Angelesben, vérátömlesztést kap unokatestvérétől, Bruce Bannertől. Ezzel párhuzamosan a férfi képességeit is megkapja, bár Walters az eredeti történet szerint sokkal jobban képes személyiségének irányítására. A Marvel leírása alapján a sztárügyvéd (aki „sokszor inkább igazságérzete, és nem a pénz miatt vállal el ügyeket”) hajlamos kontrollálni az alteregóit, és „Hulkkal ellentétben mindig megőrzi okosságát és találékonyságát.” A képregényes Marvel-univerzumon belül She-Hulk olyan csapatok mellett is megjelent, mint a Bosszúállók vagy a Fantasztikus négyes.

A sorozat kilenc epizódból áll, de ebbe a kilenc részbe is számos, a Marvel-moziuniverzumhoz kapcsolódó karaktert hoz be. A produkció azért is érdekes, mert szinte csak női írókat, rendezőket, producereket és showrunnert alkalmaztak. A Marvel már 2019-ben bejelentette, hogy a Disneyvel tervezik a She-Hulk sorozatot: ezzel együtt a She-Hulk lesz a nyolcadik Marvel-sorozat a Disney+ felületén. Azt egyelőre nem tudni, második évad is készül-e a sorozatnak.

A She-Hulkról az év elején még csak annyit lehetett tudni, hogy valamikor 2022-ben jön. Felmerült utána az is, hogy 2022 végére számíthatnak a rajongók, majd az is, hogy csak 2023 elejére. Az előzetes viszont leszögezi, hogy a sorozat idén jön, ráadásul nem is az év végén, hanem már augusztus 17-én.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!