Új Trónok harca-könyvet ad ki George R.R. Martin

2022. március 17. – 20:13

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 10 éve, hogy megjelent A tűz és jég dala, vagyis a Trónok harca tévésorozat alapjául szolgáló regénysorozat ötödik kötete, a Sárkányok tánca, a világ pedig azóta vár arra, hogy George R.R. Martin szerző végre folytassa és befejezze a történetet. Pláne azután, hogy az HBO világsikerű tévésorozata is véget ért 2019-ben. Martin most bejelentette, hogy egy új könyve jelenik meg a Trónok harca világában, de mielőtt még nagyon belelkesedne a kedves olvasó, hadd szögezzük le gyorsan:

ez nem A tűz és jég dala következő kötete lesz.

Martin a blogján jelentette be, hogy The Rise of the Dragon címmel érkezik egy új könyv, ami a Targaryen-dinasztia történetét meséli el. A különbség annyi a 2018-ban megjelent Tűz és vérhez képest, ami szintén a Targaryenek történetét mesélte el, hogy az új könyv inkább egy sűrűn illusztrált enciklopédia lesz, valami olyasmi, mint a 2014-es World of Ice and Fire, csak itt kifejezetten a Targaryenekre fókuszálnak.

Most hagyjuk is azt, hogy Martin miért nem fejezi be végre A tűz és jég dalát, és hol van már az utolsó két kötet, mert az elmúlt 10 évben ezt a kérdést minden Trónok harca-rajongó feltette már ezerszer. A Rise of the Dragon megjelenése azért is tűnik kézenfekvőnek, mert Martin a Tűz és vérben már elmesélte a Targaryenek történetét, az új könyvben csak enciklopédiaszerűen kell összeszerkeszteni az ott leírtakat.

Elég valószínű, hogy az új könyv kiadását az idei évre időzítik, hiszen valamikor 2022-ben jelenik meg az első rendes Trónok harca-spinoff, a House of the Dragon az HBO-n. Ez 200 évvel játszódik a Trónok harca történései előtt, és a Targaryen-ház bukásának az előzményeit meséli el a Tűz és vér könyv alapján. Bemutató dátum egyelőre nincs, ahogy az új könyv megjelenésének idejét sem jelentették be.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!