A Netflix extra díjat kérne azoktól, akik nem egy háztartásban élnek, de egy előfizetést használnak

2022. március 17. – 11:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Netflix bejelentette, hogy három dél-amerikai országban, Chilében, Costa Ricában és Peruban tesztelnek egy új rendszert, amiben extra díjért cserébe használhatnák nem egy háztartásban élő személyekkel is ugyanazt az előfizetést – írja a Variety.

A streamingszolgáltatónak több olyan csomagja is van, amelyben egy havidíjért cserébe több felhasználói fiókot is létre lehet hozni, ez pedig lehetővé teszi, hogy egy jelszóval több különböző eszközön bejelentkezve, többen is használják egyszerre a platformot. Bár a Netflix szabályzata szerint ezt csak egy háztartásban élők tehetnék meg, a cég termékfejlesztési igazgatója szerint

a felhasználói fiókok létrehozásának roppant népszerű lehetősége „némi zavart okozott”, ugyanis többen osztanak meg így egy előfizetést különböző háztartások között.

A Netflix sokáig szemet hunyt az ilyen típusú előfizetés-megosztások fölött, tavaly azonban már az egyesi fiókok hitelesítő adatainak megadására felszólítva, korlátozottan elkezdte kiszűrni ezt, és elkezdte felszólítani bizonyos felhasználóit arra, hogy a nem egy háztartásban élők fizessenek elő saját fiókra.

A három dél-amerikai országban Netflix Standard és Premium csomaggal rendelkező tagok felárért cserébe létrehozhatnak két olyan felhasználói fiókot, amelyeket a saját háztartásukon kívül élő személyek használhatnak. Ennek az ára Peruban pedig 7,9 sol, Chilében 2380 peso, Costa Ricában pedig 2,99 amerikai dollár lesz. Ezek az összegek átszámolva 700 és 1000 forint körüli díjakat jelentenek, de mivel még nem biztos, hogy a Netflix mindenhol be fogja vezetni ez a megoldását, egyelőre nem lehet tudni, hogy a magyar felhasználóknak mennyibe fog kerülni, ha ugyanezt nálunk is bevezetik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!