Nagyszájú politikusfeleség lett Julia Robertsből

2022. február 06. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Gaslit című sorozatban Julia Roberts alakítja Martha Mitchellt, John Mitchell államügyész feleségét, aki a hatvanas-hetvenes években arról volt híres, hogy rendszeresen beszélt a sajtónak olyan politikai ügyekről, amiket a republikánus párt nem biztos, hogy meg akart szellőztetni.

Martha Mitchell volt az első, aki nyilvánosság előtt felvetette, hogy az amerikai elnöknek közel lehet a Watergate-betöréshez, ami aztán később Nixon bukásához vezetett. Mitchell harsány médiaszemélyiség volt, rendszeresen csinálta azt, hogy megivott este egy-két italt, és felhívott újságírókat különböző pletykákkal és információkkal, amiket a férjétől hallott, de például nem volt hajlandó a király etiketthez alkalmazkodni II. Erzsébet királyné jelenlétében sem.

Martha Mitchell igazán a Watergate-botrány idején került bajba, amikor több napig fogva tartották és bántalmazták, ugyanis attól tartottak, hogy még több információt kifecseg. A Gaslit című sorozat erről az időszakról szól, Roberts alakítja Marthát, Sean Penn pedig szinte teljesen felismerhetetlenül John Mitchellt, feltűnik még Dan Stevens és Betty Gilpin is. Meg is lehet őket nézni az előzetesben:

A Gaslit április 24-én érkezik a Starzra.

Kövess minket Facebookon is!