Folytatódik a Szemtől szemben, csak éppen nem film alakjában

2022. január 20. – 09:41

frissítve

Folytatódik a Szemtől szemben, csak éppen nem film alakjában
Robert De Niro és Val Kilmer az 1995-ös Szemtől szemben című filmben – Fotó: Warner Bros. Pictures / Collection ChristopheL via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Heat 2. Ezzel a címmel készült el a folytatás a ma már klasszikus számba menő, 1995-ös Szemtől szemben című filmhez, és feltételezem, ha magyarul megjelenik, akkor a magyar címe is annyi lesz, hogy Szemtől szemben 2.

Michael Mann, a film írója és rendezője most úgy döntött, hogy könyv alakban folytatja az egyik legismertebb filmjét, ami rengeteg erénye mellett arról is híres, hogy ez volt az első mozgókép, ami összehozta egy jelenetbe Robert De Nirót és Al Pacinót.

De Niro volt a bankrabló, Pacino pedig a nyomában járó pandúr, akit három órán keresztül kergetett, egyszer ugyan le tudtak ülni egy kávéra, de aztán pedig némileg erőszakosabban lerendezték az évtizedes konfliktusukat a fináléban. A filmben Pacino és De Niro mellett egy rakat híres embert tűnt fel: Val Kilmer, Natalie Portman, Ashley Judd, Jon Voight, de a sztárok mellett legalább annyira emlékezetes a kíméletlen lövöldözéseiért.

Mann a Twitteren jelentette be, hogy a könyv augusztusban fog megjelenni:

A Deadline-nak adott interjújában pedig azt is elmondta, hogy miről fog szólni: a cselekmény egy nappal a film vége után kezdődik, ahogy Chris (őt játszotta Kilmer) megpróbál kijutni Los Angelesből. A sztori pedig párhuzamosan halad a nagy meló utáni években és az azt megelőző korszakban is, lesznek benne új karakterek, és nem kizárólag Los Angelesben fog játszódni, hanem eljut majd benne az olvasó Mexikóba, Délkelet-Ázsiába és Dél-Amerikába is. Megismerhetjük benne a fiatalabb Vincent Hanna nyomozó karakterét, több új szereplővel együtt.

Mann legutóbbi filmje a hekkerekről szóló Blackhat volt 2015-ben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!