Para robotokkal tér vissza az Amélie csodálatos élete rendezője

2022. január 2. – 06:24

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem tíz év telt el azóta, hogy elkészült Jean-Pierre Jeunet (Elveszett gyerekek városa, Amélie csodálatos élete) legutóbbi filmje, a T.S. Spivet különös utazása, de a következőre már csak pár hetet kell várni. Február közepén ugyanis jön a Netflixre a BigBug, Jeunet új sci-fije, ami a rövid beharangozó szerint eléggé hozza a rendező szabványstílusát, a bizarr modern világot, a kamerába belemászó, fura arcokat, és Dominique Pinon szereplését is.

A BigBug valamikor a jövőben játszódik, amikor már bőségesen elterjedtek a háztartási robotok, amikkel lehet kő-papír-ollózni, vagy éppen közelről figyelik az ember különböző érzelmi állapotait. Egy adott ponton viszont az androidok fellázadnak, a robotgépek viszont úgy döntenek, hogy a gazdáik biztonsága érdekében bezárják őket egy házba, hátha valahogy kibekkelik ott a felkelést.

A BigBug rövid előzetese:

Jeunet a kilencvenes évek egyik markáns francia rendezője volt, aki a Delicatessennel és Elveszett gyerekek városával az európai filmkészítés egyik kedvelt figurája lett. A világsiker 2001-ben jött el az Amélie csodálatos élete című filmjével, amit két Oscar-díjra is jelöltek, a legjobb külföldi filmek és a legjobb eredeti forgatókönyvek kategóriájában.

A BigBug február 11-én jön a Netflixre.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!