Matt Damon és Robert Downey Jr. is szerepel Christopher Nolan új filmjében

2021. november 3. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

Sztárszereposztással készül Christopher Nolan új filmje, amely az atombomba egyik atyjának tartott Robert Oppenheimerről fog szólni – írja a Variety.com. A főszerepet az ír színész, Cillian Murphy kapta, Oppenheimer feleségét Emily Blunt játssza, de szerepel majd benne Matt Damon és Robert Downey Jr. is. Az azonban egyelőre nem derült ki, hogy milyen szerepet kapott a két sztár.

A forgatókönyv részleteit sem osztották meg a nyilvánossággal, de Nolan valószínűleg arra koncentrál majd, hogyan folyt a nukleáris fegyver kifejlesztése a Manhattan-terv tudósaival. Ezt támasztja alá, hogy a százmillió dolláros (31 milliárd forintos) költségvetésű filmet forgalmazó Universal Pictures olyan „epikus thrillerként” festette le a produkciót, amely feltárja a közönség előtt a paradoxont: Oppenheimernek „kockáztatnia kellett, hogy elpusztítja a világot azért, hogy megmenthesse”.

Oppenheimer (1904–1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Nolan, a Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet, amelynek felvételei 2022 elején kezdődnek, a film bemutatását 2023 júliusára ígérték.

Matt Damont legutóbb Ben Affleckkel közös filmjében, Az utolsó párbaj című brutális középkori metoo filmben láthatta a közönség.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!