Újabb sorozatban tér vissza a Star Wars-univerzumba Hayden Christensen

2021. október 24. – 17:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredeti Star Wars-trilógia rajongói valószínűleg csak a szemüket forgatják, ha Hayden Christensen alakításáról kérdezik őket az előzménytrilógiában, azok viszont, akik a '90-es évek végén és a kétezres évek elején voltak fiatalok, valószínűleg nosztalgiával gondolnak vissza az általa megformált Anakin Skywalkerre. Még úgy is, hogy a forgatókönyvírók tényleg mindent megtettek, hogy mindenki félnótásnak nézze szegényt – elég csak az azóta is sokat emlegetett „nem szeretem a homokot” monológra gondolni. Christensen most végre újra bizonyíthat a szerepben, ipari források szerint ugyanis az Obi-Wan Kenobi című sorozat után az Ahsokában is belebújhat a tragikus sorsú Anakin szerepébe – írja a Hollywood Reporter.

A Rosario Dawson főszereplésével készülő sorozat a Mandalorianben élőben is bemutatott Ahsoka Tanót mutatja majd be részletesebben, aki ezzel a bemutatkozással egyébként egyike volt azon kevés karakternek, akit az animációs sorozathoz találtak ki, aztán élőben is találkozhattunk vele. Ahsoka amellett, hogy rendkívül komplex karakter, igazi közönségkedvenc is, úgyhogy nem meglepő, hogy külön sorozatot kap. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy ezt az animációs sorozatokat készítő, a karaktert megalkotó Dave Filonira bízták rá, aki Jon Favreau-val dolgozik majd együtt a sorozaton.

A Star Wars: A klónok háborúja vagy a Star Wars: Lázadók című animációs sorozatokból ismerhető Ahsoka rettentően szoros kapcsolatot ápolt Anakinnal – ami nem is meglepő, tekintve, hogy a padawanja volt, Yoda 14 éves korában jelölte ki számára mesterként az akkoriban ugyancsak ifjú Skywalkert –, úgyhogy a Christensen által játszott karakter szerepeltetése sem tűnik elrugaszkodott ötletnek. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy pontosan hogyan jelenik majd meg, a jelek szerint ugyanis a Mandalorianhez hasonlóan az Ahsoka is öt évvel A Jedi visszatér, után játszódik, vagyis Darth Vader sem él már.

A halál persze sosem jelentett különösebb problémát a Star Wars-univerzumban, Obi-Wan Kenobi már az eredeti trilógiában is megjelent szellemként Luke Skywalker előtt. Ez most is megoldást jelenthet a problémára, de az is lehet, hogy visszatekintésekben jelenik majd meg.

A Disney tavaly decemberben tartott komoly erődemonstrációt a marveles és star warsos tartalmaiból, itt mutatták meg többek közt az Obi-Wan-sorozatot, illetve az Ahsokát is. Előbbi esetében már akkor tudható volt, hogy a címszereplő mellé visszatér Hayden Christensen is Darth Vader szerepébe, illetve az is kiderült, hogy a sorozat 10 évvel A Sith-ek bosszúja eseményei után, vagyis nagyjából 9 évvel az Egy új remény előtt fog játszódni. Az Ahsokáról ennél kevesebbet tudtunk meg, de most már az biztosnak tűnik, hogy Christensen személye biztosan összeköti majd a két sorozatot. Az utóbbi időkben egyébként a Disney-t mélyen megvető, keményvonalas Star Wars-rajongóknak is volt minek örülnie: másfél hónapja derült ki, hogy jön a régóta rebesgetett Knights of the Old Republic felújított változata.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!