Még ne rohanjon a Hajógyárira, ez a Sziget nem az a Sziget

2021. augusztus 10. – 10:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Sziget 2021 naná, hogy lesz!” címmel hirdettek meg egy eseményt augusztus 14-ére a Facebookon, csakhogy ez a Sziget nem az a Sziget, szóval még senki ne rohamozza meg a Hajógyári-szigetet a Nagyszínpadot keresve. A szervezők korábbi bejelentésének megfelelően a járványhelyzet miatt 2020 után idén is elmarad a Sziget Fesztivál, jövőre viszont biztosan megtartják a bulit.

De akkor mégis mi ez a „Sziget 2021 naná, hogy lesz”? Az esemény akár megtévesztő is lehet, mert nemegyszer Sziget fesztiválos képekkel promózzák a dolgot. A leírás szerint a „Sziget egyik legikonikusabb helyszínén”, a Csónakházban tartanak egy egynapos „zsebfesztivált”. Fellépők is lesznek, öt – egyébként nem túl ismert – zenekart ígérnek a szervezők. A Csónakház az a hely a fesztivál területén, ahol nagyrészt a kevésbé tehetős magyar fesztiválozók ittak, mert valamivel olcsóbban adták a sört és a töményt.

Az esemény maga ingyenes, a szervezők csupán 2500 forintos adományt kérnek, hogy fedezzék a költségeiket. Azt írják: ez egy nonprofit buli, a fogyasztáson semmilyen pluszbevétele nem lesz a Csónakháznak. Tömegnyomor valószínűleg nem lesz, eddig 85-en jelezték, hogy ott lesznek.

Ha kíváncsi rá, hogyan néz ki a Hajógyári-sziget a fesztivál nélkül, akkor mindenképpen olvassa el az erről szóló riportunkat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!