Újabb rekord, ezúttal 600 millió forintnyi dollárért kelt el egy bontatlan Super Mario Bros

2021. augusztus 8. – 20:35

frissítve

Újabb rekord, ezúttal 600 millió forintnyi dollárért kelt el egy bontatlan Super Mario Bros
A bontatlan játékot műanyag védődobozban tárolják – Kép: Rally

Másolás

Vágólapra másolva

Rekord áron, 2 millió dollárért (601,8 millió forintért) kelt el egy bontatlan Super Mario Bros. a Rally nevű kereskedőoldalon – írja a New York Times. Az eddigi rekordtartó is egy viszonylag friss vétel volt: július közepén 1,5 millió dollárért (467 millió forintért) árvereztek el egy bontatlan csomagolású Super Mario 64-et.

Áprilisban ugyanez a játék 660 ezer dollárért kelt el, novemberben pedig egy Super Mario Bros. 3-at árvereztek el 156 ezer dollárért. A 1,5 milliós rekordot egy 870 ezres előzte meg, amit július elején adtak el.

Ez azt jelenti, hogy nagyjából négy hónap alatt négyszer dőlt meg a legdrágábban eladott videójáték rekordja, és az áprilisi csúcsnál most 421 millió forinttal magasabbra került a léc.

A most eladott játék abban különbözik az előző rekorderektől, hogy nem árverésen adták el. A Rally úgy működik, hogy felvásárol ritkaságokat, és mindegyik köré felhúz egy céget, amibe az emberek bevásárolhatják magukat részvényekkel. Ezek a részvényesek később együtt döntenek arról, hogy eladják-e az adott gyűjtői tárgyat, vagy sem.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!