Új előzetes jött a Dűne-filmhez, és azonnal néznénk

2021. július 22. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

„Jó lesz ez, gyerekek, bízzatok bennem. Bomba lesz, én mondom” – mondta Német Tamás kollégám, amikor közös ügyeletünkben meglátta az új Dűne-előzetest, és olyan magabiztossággal mondta ezt, mintha csak egy clickbait-videó végén ítéletet hirdetne, hogy „nem derül ki”. Nehéz máshogy érezni, mert a pár órája publikált új előzetes Denis Villeneuve filmjéhez elég jó sci-fi mozit ígér.

A Dűnét Frank Herbert írta még 1965-ben, és nem egy könnyen megfilmesíthető darab, mert sok benne a belső monológ, elég összetett világot épít, ráadásul a színészeknek olyanokat kellene mondaniuk, hogy Kwisatz Haderach meg Bene Gesserit. Bele is tört már pár bicska a filmváltozatokba, Alejandro Jodorowskynak nem jött össze, az 1984-es David Lynch-féle feldolgozás pedig minimum megosztó, és anyagilag nagyot bukott.

Villeneuve viszont korunk egyik legjobb rendezője, és a sci-fiben is bizonyított már az Érkezéssel és a Blade Runner 2049-cel, szóval talán most összejön a nagy mutatvány. Az előzetes nagyon ígéretes, sok új jelenettel és olyan színészekkel, mint az ifjú fűszertechnikust, Paul Atreidest játszó Timothée Chalamet, Oscar Isaac (Leto Atreides), Stellan Skarsgård (Harkonnen báró), Josh Brolin, Dave Bautista, Rebecca Ferguson és Jason Momoa. Az amerikai premier október 22. (és akkor felkerül HBO Maxra is), a magyar bemutató viszont ha minden igaz, korábban lesz, október 14-én. Én nagyon remélem, hogy ezúttal is bízhatok Német Tamásban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!