Musical készül a Vezércselből

2021. március 9. – 12:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zenés darab lesz a Netflix váratlanul nagyot futott minisorozatából, a Vezércselből – írta a Guardian. Az 1983-ban írt regény alapján készült hétrészes filmet 62 millió Netflix-előfizető nézte meg, hatására a sakkról szóló szakkönyvek és tanfolyamok iránti érdeklődés is megnőtt. A filmről – amely után a főszereplő Anya Taylor-Joy Polgár Juditot is megkereste – itt olvashat bővebben, arról meg, hogy mi egyáltalán az a vezércsel, itt tájékozódhat.

A gyógyszerfüggőségtől az inkább férfiakra építő sakkvilág csúcsáig repülő vidéki amerikai árva lány történetéhez telitalálat volt a Beth Harmont alakító Taylor-Joy, aki a Golden Globe mellett több díjat is besöpört alakításáért, és egyébként a film előtt sosem sakkozott. Harmon ugyan óriási hátrányból indul, és a film után csap a fejére az ember, hogy ehhez képest mennyire könnyedén lesz világbajnok – a hatvanas években, a hidegháború kellős közepén, ráadásul Moszkvában megverve a szovjet címvédőt, aki ezt is őszinte örömteli tapssal fogadja –, de talán a koronavírus idején épp ilyen óriási nehézségeket viszonylag könnyedén leküzdő hősök kellettek a sikerhez, amely most már nem menti meg a Vezércselt attól, hogy musical legyen belőle.

Az adaptációt az On the Record készíti el, és a csapatban van Eva Price számos Brodwayen futó produkció producere is. Ennek alapján a Guardian arra tippel, hogy a Vezércsel zenés verziója is New Yorkban köt ki.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!