Kiderült a kamu Tom Cruise mögötti turpisság

2021. március 7. – 17:51

Másolás

Vágólapra másolva

A speciális effektekkel foglalkozó belga Chris Ume és a Tom Cruise-utánzó Miles Fisher állnak a @deeptomcruise nevű TikTok-oldal mögött, ahova nem olyan rég felkerült pár egészen bizarr deepfake-technológiával készült videó a filmsztárról. A TikTokról itt írtunk bővebben.

Ume a Verge-nek beszélt arról pénteken, hogy pontosan mi is volt a céljuk ezzel az oldallal. Igazából a belga férfi csak azt akarta bebizonyítani, hogy a deepfake nem egy olyan eljárás, amit egy gombnyomással létre lehet hozni. Minden egyes videó hetek munkájával készült, egy algoritmus többezer órányi Tom Cruise-videót vizsgált meg, Miles Fisher eljátszotta őket, Ume pedig aztán a vágás során, CGI segítségével egyengette az elkészült anyagot. Az eljárásról egy videót is készített:

Fisher akkor került a belga célkeresztjébe, amikor az előbbi készített egy egészen szórakoztató videót arról, hogy Tom Cruise indul az amerikai elnökválasztáson. Ume aztán két hónapig tanította Cruise arckifejezéseit az algoritmussal, majd Fisher eljátszotta a színész gesztusait, a felvételt pedig a belga hetekig csiszolta. Mióta megjelentek a @deeptomcruise videók, azóta a sztár indított egy hivatalos TikTok-csatornát is.

„Jól szórakoztunk. Felhívtam rá a figyelmet. Megmutattam a képességeimet. Mosolyogtak tőle az emberek. És ennyi volt, a projektnek vége” – mondta a Verge-nek Ume.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!