Tarolt A korona a Golden Globe-on

2021. március 1. – 06:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este kiosztották a Golden Globe-díjakat, idén a Netflix tarolt az online térben tartott gálán. A streamingszolgáltatót összesen 42 filmes és tévés kategóriában jelölték, és a legtöbb díjat a II. Erzsébetről és a brit királyi családról szóló A korona (The Crown) sorozat kapta, amely hat jelölésből négyet megnyert.

Történelmet írt Chloe Zhao, aki az első ázsiai női rendezőként nyert a Nomadland című filmje miatt (ez nyerte a legjobb filmnek járó díjat is), a 2020-ban rákban elhunyt Chadwick Boseman pedig posztumusz kapta meg a legjobb férfi színészi alakításért járó díjat a Ma Rainey’s Black Bottom miatt. A legjobb színésznő Andra Day lett a The United States Vs. Billie Holiday című film miatt.

Nagyot nyert a Borat 2 is, a 2006-os film tavalyi folytatása, amely a legjobb lett vígjáték/musical kategóriában, Sacha Baron Cohen pedig a legjobb vígjáték/musical színész. Szintén két díjat nyert a Pixar animációs filmje, a Soul is, ami az animációs kategória mellett hazavhiette a legjobb filmzenének járó díjat is, amit a Nine Inch Nails két tagja, Atticus Ross és Trent Reznor, illetve Jon Batiste szerzett. A legjobb női mellékszereplő Jodie Foster (The Mauritanian), a legjobb férfi mellékszereplő pedig Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah) lett.

A tévésorozatok közül egyértelműen A korona tarolt, de díjázták Jason Sudeikist is az egészen zseniális Ted Lasso sorozat miatt, illetve a sakkozást ismét divatba hozó Queen's Gambit főszereplőjét, Anya-Taylor Joyt is. Utóbbi lett egyébként a legjobb egyévados/antológia sorozat is. A nyertesek teljes listája itt olvasható.

A járvány miatt a szokásos dátum helyett február végére tolt Golden Globe-ot Amy Poehler és Tina Fey vezették, és nagy sikert aratott az életműdíjat kapó, 83 éves Jane Fonda beszéde, aki a sokszínűség szükségességére hívta fel a figyelmet a filmgyártásban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!