Utánamentek, honnan varázsolódhatott elő a kismacska az ügyvéd arcára

2021. február 12. – 00:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rod Ponton texasi ügyvéd azóta sem tudja, pontosan hogyan került az internetet bejáró videón a kismacskás filter a fejére, amikor kedden bejelentkezett egy Zoomon zajló bírósági tárgyalásra. Macskás filter sokféle van, de a CNN szerint úgy tűnik, sikerült megtalálni, honnan jött az a bizonyos kismacska, amit manapság egyáltalán nem olyan egyszerű elővarázsolni.

A bíróság által is közzétett videón szomorú kismacskaként megjelenő ügyvéd kétségbeesetten próbálta kikapcsolni a filtert. „Itt vagyok. Nem vagyok macska” – biztosította a meghökkent bírót, aki próbált segíteni neki. Az már a 43 másodperces videón nem látszik, de Pontonnak nem sokkal később sikerült visszaváltoznia.

Sokan találgatták, hogy honnan került elő a szomorú kismacska, mivel a CNN szerint a filter nem a Zoomba van építve, és nem lehet rátalálni a különböző filterek hozzáadásához gyakran használt Snap Camerában sem.

Végül úgy tűnik, hogy a kismacska a Dell webkamerák egy régebbi szoftverével, a Dell Webcam Managerrel használt Live! Cam Avatarnak lehetett a része. Volt is olyan a Twitteren, akinek az egész jelenet után eszébe jutott egy saját balul sikerült állásinterjúja 2012-ből, amire pontosan ugyanolyan kismacskaként sikerült belépnie.

Ponton már kedden elmondta, hogy azért alakultak így a dolgok, mert az asszisztense számítógépét kellett használnia. Ez pedig egy régebbi Dell gép volt, amit egy beépített webkamerás Dell monitorral használt. A macska látszik is egy 2007-es monitorhoz adott termékismertetőben a Dell honlapján.

Egyelőre az ügyvéd nem találta meg újra a filtert a gépen, amit az egész kaland után szívesen használna újra, habár azért sietett biztosítani a telefonhívásuk alatt is a CNN riporterét, hogy közben sem néz ki éppen macskának.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!