Pletykák szerint akár 900 ezer forintba is kerülhet majd az Apple VR-szemüvege

2021. február 5. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meg nem erősített információk szerint több mint egy tucat kamerával, két 8K-s kijelzővel, cserélhető pánttal és egy 3000 dolláros (közel 900 ezer forintos) árcédulával érkezhet majd az Apple VR (virtuális valóság) szemüvege – írja az Information anonim forrásuk alapján. Korábban már a Telex is megírta, hogy a készülék drága lesz, de most új információk derültek ki.

Az elvileg kiszivárgott részletek az alapján nem egy egyszerű VR headsetről van szó, hanem egy kevert valóságúról, ami ötvözi a virtuális és a kiterjesztett valóság nyújtotta lehetőségeket. Az utóbbi miatt került a rengeteg kamera a készülékre, hogy a szemüveg viselője mindent lásson a 8K-s képernyőkön, ami körülötte történik, valamint azért, hogy kövessék a felhasználó kezeit. Belülre tekintetkövetős szenzorok kerülnek, hogy a szemüveg mindig csak azt a képernyőrészt mutassa nagy felbontásban, ahova a felhasználó tekintete esik. A képernyő többi részének így nem kell olyan részletes lennie, ezáltal spórolnak a számítási kapacitással.

A napjainkban forgalomban lévő, főleg játékra való headsetek 300 és 1000 dollár között mozognak, így a 3000 dolláros ár arra utalhat, hogy a Microsoft HoloLenséhez hasonlóan inkább ipari felhasználásra szánják. A korábbi szivárgásból kiderült, hogy boltonként napi egy eladott készülékkel számolnak.

A szemüveg elvileg keskeny és hajlított lesz, egy hálós anyaggal lehet majd az arcra rögzíteni. Mivel az Apple még semmilyen előzetes információt nem erősített meg, szinte bármelyik elem változhat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!