Pletykák szerint akár 900 ezer forintba is kerülhet majd az Apple VR-szemüvege

2021. február 05. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meg nem erősített információk szerint több mint egy tucat kamerával, két 8K-s kijelzővel, cserélhető pánttal és egy 3000 dolláros (közel 900 ezer forintos) árcédulával érkezhet majd az Apple VR (virtuális valóság) szemüvege – írja az Information anonim forrásuk alapján. Korábban már a Telex is megírta, hogy a készülék drága lesz, de most új információk derültek ki.

Az elvileg kiszivárgott részletek az alapján nem egy egyszerű VR headsetről van szó, hanem egy kevert valóságúról, ami ötvözi a virtuális és a kiterjesztett valóság nyújtotta lehetőségeket. Az utóbbi miatt került a rengeteg kamera a készülékre, hogy a szemüveg viselője mindent lásson a 8K-s képernyőkön, ami körülötte történik, valamint azért, hogy kövessék a felhasználó kezeit. Belülre tekintetkövetős szenzorok kerülnek, hogy a szemüveg mindig csak azt a képernyőrészt mutassa nagy felbontásban, ahova a felhasználó tekintete esik. A képernyő többi részének így nem kell olyan részletes lennie, ezáltal spórolnak a számítási kapacitással.

A napjainkban forgalomban lévő, főleg játékra való headsetek 300 és 1000 dollár között mozognak, így a 3000 dolláros ár arra utalhat, hogy a Microsoft HoloLenséhez hasonlóan inkább ipari felhasználásra szánják. A korábbi szivárgásból kiderült, hogy boltonként napi egy eladott készülékkel számolnak.

A szemüveg elvileg keskeny és hajlított lesz, egy hálós anyaggal lehet majd az arcra rögzíteni. Mivel az Apple még semmilyen előzetes információt nem erősített meg, szinte bármelyik elem változhat.

Kövess minket Facebookon is!