Félbehajtható síléccel akarja meghódítani a piacot egy szlovén cég

2021. február 2. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Elég fura, hogy eddig nem gyártott senki összecsukható síléceket a nagyközönségnek, de most itt egy szlovén termék, ami ha másra nem is, arra jó lesz, hogy kisebb pakkba is beleférjenek a síelni indulók.

A szlovén Elan állt elő az összecsukható carving léccel, amivel szerintük megváltozik a síelés. A Voyager nevű léc fele akkor helyet foglal, mint a hagyományos lécek, hiszen kétrét hajtják. A használat előtt aztán kinyitják, egy speciális kötéssel a merevségét is biztosítják. Hogy hogyan, azt itt meg is lehet nézni:

A Voyager titka a Connect technológia, amely egy fejlett négytengelyes mechanizmussal köti össze a sílécet a hajlatnál. Ez a mechanizmus a karbonnal erősített Fusion lemezzel kombinálva teherhordó platformként működik. A két alkatrész együttesen biztosítja a torziós merevségét, magyarázta Leon Korosec az Elan sírészlegének igazgatója.

A lécet négy évig fejlesztették és tesztelték a szlovén Alpokban, a Voyager egyik előképe pedig a katonság által már korábban használt összecsukható léc szolgált.

A gyártók leginkább azzal érvelnek lécük mellett, hogy ezzel könnyebb megközelíteni a síterepeket, kevesebb helyet foglalnak el az autóban, nem igényelnek külön csomagtartót sem, és repülővel utazva sem kell külön poggyászként feladni, mert belefér egy hagyományos méretű táskába.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!