A System of a Down trumpista dobosa is elítélte a washingtoni zavargásokat

2021. január 9. – 21:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elítéli a washingtoni trumpista zavargásokat John Dolmayan, a System of a Down dobosa. Dolmayan kiállása azért különösen érdekes, mert a zenész saját közismerten Donald Trump lelkes támogatája, és saját bevallása szerint ki nem állhatja a liberálisokat. Dolmayan egy Instagram-bejegyzésben ítélte el az erőszakot, ami a Capitoleum előtt történt, és öt ember életébe került.

A posztban azt írja Dolmayan, hogy minden tüntetésnek, aktivizmusnak és bármi hasonlónak kizárólag békésnek szabad lennie. Szerinte vannak olyanok, akik „gondolati polgárháborút” akarnak szítani az országban, és ez a polarizáció már 2020-ban is tetten érhető volt. Azt is írja, hogy óriási szükség lenne rendes vitákra és a másik oldalak kölcsönös megértésére. Úgy látja, hogy egyre nagyobb a szakadék a jövőt tekintve és egyre kevésbé fogadják be az emberek az alternatív gondolatokat. Végül hozzáteszi, ha Joe Biden elnök lesz – márpedig minden jel erre utal eddig –, akkor minden erejével azon lesz, hogy támogassa az országot, amilyen módon csak tudja, mert konzervatívként ez a dolga. Ezen kívül sok sikert kívánt Biden elnökségéhez.

A System of a Down 15 év szünet után hozott ki 2020 őszén két új számot, amellyel az örményországi Hegyi Karabah ügyére próbálták felhívni a figyelmet, amelyet azóta megszállt az azeri hadsereg. Ez viszont csak egy egyszeri alkalom volt, mert a zenekar nem tervez új albumot csinálni, amelyben az is közrejátszhat, hogy amíg Dolmayan közismerten Trump-rajongó, addig Serj Tankian énekes annyira baloldali, amennyire csak lehetséges.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!