Slágerajándék a koronavírusos társasjáték Németországban

2020. december 22. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

Már több ezer darabot adtak el abból a társasjátékból, amit a Schwaderlapp nővérek találtak ki és alkottak meg Németországban még a koronavírus-járvány első hulláma idején. Ez a társasjáték az egyik karácsonyi slágerajándék idén Németországban, írja a Reuters.

A Wiesbadenben élő lányok a korlátozások alatt egy koronavírusos tematikájú játékkal akarták feldobni a bezártságot, így találták ki a Corona nevű társast, amiben egy idős szomszéd számára kell megvásárolni a listán szereplő élelmiszereket. A játékot legfeljebb négy fő játszhatja, és végül az nyer, aki a leghamarabb szerzi be a szükséges árukat.

A 20 éves Sarah azt mondta, a játék alapelve a szolidaritás, de mindenki eldöntheti, hogy együttműködik-e a többi játékossal, vagy éppen megnehezíti a dolgukat, és vírus-kártyákkal akadályozza az előrejutásukat. A játék fejlesztésébe tavasz óta folyamatosan beépítették az újabb, járvánnyal kapcsolatos híreket és fejleményeket. „Láttunk az olaszországi erkélykoncertekről a felvételeket, és ezt is egy kártyává változtattuk” – mondta Rebecca.

A Corona társasjáték a kitalálói asztalán 2020. december 20-án, Wiesbadenben – Fotó: Annkathrin Weiss/Reuters
A Corona társasjáték a kitalálói asztalán 2020. december 20-án, Wiesbadenben – Fotó: Annkathrin Weiss/Reuters

Látva a lányai által kitalált játékot, apjuk, Benedikt Schwaderlapp úgy döntött, hogy ezt érdemes lenne kereskedelmi forgalomba is hozni, ezért felbérelt egy grafikust a tábla, a kártyák és a doboz megtervezésére. Eddig kétezer példányt adtak el a társasból, és már viszonteladók is jelentkeztek náluk a forgalmazásra.

„Mivel a játék olyan népszerű lett, nagy kihívás volt a család vállalkozásnak, hogy rövid időn belül 500 játékot csomagoljunk és postázzunk. A kereslet egész Németország területéről hatalmas volt” – mondta a lányok apja. A játék 38,4 euróba kerül. Az oldal szerint a szállítás legkorábban február és március környékén lehetséges.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!